Obamas livvakter anklagas för en ny sexskandal. Personerna på bilden har inte med utredningen att göra.
1 av 4
Obamas livvakter anklagas för en ny sexskandal. Personerna på bilden har inte med utredningen att göra. - Foto: Cliff Owen/AP/Scanpix
Livvakterna följer president Obama vart han än går.  Personerna på bilden har inte med utredningen att göra.
2 av 4
Livvakterna följer president Obama vart han än går. Personerna på bilden har inte med utredningen att göra. - Foto: Charles Dharapak/AP/Scanpix
En specialagent står redo för att kunna skydda Michelle och Barack Obama om något händer.
3 av 4
En specialagent står redo för att kunna skydda Michelle och Barack Obama om något händer. - Foto: Charles Dharapak/AP/Scanpix
En livvakt håller uppsikt så att allt går som det ska innan Obama och hans familj flyger från Rom.
4 av 4
En livvakt håller uppsikt så att allt går som det ska innan Obama och hans familj flyger från Rom. - Foto: Haraz N. Ghanbari/AP/Scanpix

Obamas livvakter anklagas för ny sexskandal

Nu misstänks presidentens livvakter ha betalat för sexuella tjänster i Latinamerika.


Secret service

Secret Service är en amerikansk federal polisiär myndighet som ansvarar för presidenten och vicepresidentens livvaktsskydd samt har huvudansvaret för att bekämpa falskmynteri.

Secret service har ungefär 6 500 anställda: 3 200 specialagenter, 1 300 uniformerade divisionsanställda samt 2 000 tekniker och administratörer.

Specialagenterna är livvakterna som ansvarar för höga tjänstemäns liv och ansvarar och undersöker penningbedrägerier. Uniformerade anställda ansvarar för Vita huset, Kapitolium och dylika byggnaders säkerhet.

President Barack Obamas livvakter misstänks för att ha betalat för sexuella tjänster en vecka före presidentens besök i El salvador förra året, rapporterar BBC.

Samtidigt som livvakterna ordnade med förberedelserna inför besöket passade de på att unna sig lite semester.

Enligt vittnen har livvakterna betalat för sex på en strippklubb och tagit med sig prosituerade till sina hotellrum.

Under utredning

Secret service har nu startat en utredning av anklagelserna.

- Direktören har inte funnit något trovärdigt över anklagelserna än men ärendet är fortfarande under utredning, säger kongressmannen Elijah Cummings.

Enligt BBC är senator Joseph Lieberman besviken på händelserna och planerar att hålla förhör om det visar sig att det finns samma mönster bland andra livvakter. 

- Jag har träffat många som har berättat att de hört agenter prata om tjänstefel genom åren, säger Liberman.

Tidigare anklagelser

Det är inte första gången Secret services är inblandad i en sexskandal. Tidigare i år skickades tolv livvakter hem efter ett misstänkt umgänge med prostituerade i samband med topmötet i Colombia. Total har åtta agenter har fått lämna sina jobb efter sexskandalen.

Ytterligare tolv agenter misstänks och är avstängda under utredningen.

/
/
/
/
/
/
/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!