15-åring fick inte komma in på Disneyland - var för lik sagofigur

En 15-årig flicka hade fixat sig i flera timmar inför sitt besök på Disneyland i Florida. Hon ville se ut som figuren Tingeling. Men då nekades hon inträde.


Disneys märkliga klädregler

Det är inte första gången som Disney World får uppmärksamhet för sina klädregler. "Disney Look" har blivit ett välkänt fenomen, där klädregler för de anställda ingår.

- I juni 2010 jublade de kvinnliga anställda - för första gången fick de blotta ben och armar och slapp bära strumpbyxor.

- På 60-talet fick inte manliga besökare ha långt hår. Då var också mustascher på de anställda bannlysta. Detta upphävdes först år 2000, även om man fortfarande har stränga regler gällande detta.

- Har du långa naglar och vill jobba på Disney måste du klippa dem. Dina naglar får inte sträcka sig längre än till den yttersta toppen av fingret.

April Spielman, 15, är förkrossad. På söndagen nekades hon inträde till Walt Disney World i Florida. Hon var för lik Disney-karaktären Tingeling.

– Det tog två timmar att sminka mig, mitt hår tog ytterligare en timme och sen behövde jag spraya hela min kropp i glitter och måla mina naglar, berättar April Spielman för Click Orlando.

Projektet att klä ut sig till Tingeling började klockan fyra på morgonen för April Spielman. Anledningen var att hon ville göra sin pojkväns första gång på äventyrslandet extra speciell.

"Jag ville bara vara Tingeling"

Men i entrén fick hon nobben - och tvingades vända hem igen.

– Jag blev förkrossad. Det förstörde mina drömmar, för jag ville bara vara Tingeling, säger flickan och gråter.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.