Trots att han nyss såg ut såhär är han nu nära att tillfriskna.
1 av 4
Trots att han nyss såg ut såhär är han nu nära att tillfriskna.
2 av 4
- Foto: Scanpix/AP Photo/University of Miami/Jackson Memorial Hospital
Under operationen såg läkarna till att hans kropp var "kemiskt förlamad" så att han inte skulle kunna röra sig och orsaka värre skador i sitt huvud.
3 av 4
Under operationen såg läkarna till att hans kropp var "kemiskt förlamad" så att han inte skulle kunna röra sig och orsaka värre skador i sitt huvud. - Foto: Scanpix/AP Photo/University of Miami/Jackson Memorial Hospital
När han kom in till sjukhuset satt spjutet kvar i skallen, som man ser på bilden.
4 av 4
När han kom in till sjukhuset satt spjutet kvar i skallen, som man ser på bilden.

16-åring fick spjut rakt genom hjärnan - nu är han snart frisk

Harpunerades under fisketur - nu är han på väg att tillfriskna helt.


MIAMI. Det var under en fisketur i början på juni som 16-årige Yasser Lopez skalle genomborrades sedan en harpun avfyrats av misstag.

När han kom in till sjukhuset stack det en meter långa spjutet ut på båda sidor om hans huvud och läkarna kunde konstatera att det gått rakt igenom hjärnan. Men trots det är Lopez nu, mindre än en månad efter olyckan, på god väg att tillfriskna helt sedan det konstaterats att pojkens hjärna inte skadats på några avgörande sätt.

Han kan få vissa rörelsebegränsningar på vänster sida men tros i övrigt bli fullt återställd. Lopez, som var vaken och kunde prata när han kom in till sjukhuset med spjutet genom huvudet, har inga som helst minnen från olyckan, uppger Jakarta Post.

 

Se ett nyhetsinslag om den osannolika olyckan:

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kraftigt ned i Japan

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Uppgifter: Israel ska ha attackerat mål i Iran

1 timme sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger flera amerikanska medier med hänvisning till källor. Angreppets omfattning framgår inte.

Nu börjar världshistoriens största val

1 timme sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

1 timme sedan
En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.

Två gripna efter skottlossning

1 timme sedan
En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.