Med den nya israeliska marijuanan blir du inte hög.
1 av 3
Med den nya israeliska marijuanan blir du inte hög. - Foto: Paula Bronstein/Gettyimages
..för andra blir det mindre kul.
2 av 3
..för andra blir det mindre kul. - Foto: Marc Piscotty/Gettyimages
För vissa blir det ett glädjebesked att slippa bli hög..
3 av 3
För vissa blir det ett glädjebesked att slippa bli hög.. - Foto: Uriel Sinai/Gettyimages

Den nya marijuanan du inte blir hög av

Marijuanan är utvecklad i medicinskt syfte och forskarnas tanke är att du inte ska bli hög.


ISRAEL. Plantorna växer på en hemlig plats i norra Israel och området är väl bevakat. Den nya marijuanan är utvecklad av israeliska forskare och ska lindra smärtor. Många som röker medicinsk marijuana vill även bli höga. Men till skillnad från den traditionella sorten har det nya israeliska gräset en garant: du kommer inte bli hög.

– I bland är det en oönskad effekt. För vissa människor är det inte ens behagligt att bli hög, säger forskaren Zack Klein som varit med och utvecklat den nya "drogen".

Cannabis har över 60 beståndsdelar. Den mest kända är THC som kan ha en psykologisk effekt och ger cannabisrökaren känslan av att vara hög. Marijuana innehåller även ett annat ämne, cannabidio, som vissa forskare menar har antiinflammatoriska fördelar, enligt Huffington Post.

Till skillnad från THC har cannabidiol ingen psyokologisk effekt. Det är just det de israeliska forskarna vill ta vara på så att människor som röker marijuana som medicin slipper bli höga.

Marijuana är olagligt i Israel, men har använts som medicin i nästan 20 år. För många är det nya gräset ett glädjebesked. Men det är sannerligen många gräsrökare som vill bli höga.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!