- Foto: Scanpix

Robin Hood-aktivister stal mat och gav till fattiga

Arbetslösheten är skyhög i Spanien och människor har inga pengar att köpa mat för. Några aktivister ville belysa problemet och stal mat i en stormarknad för att ge vidare till folket.


Spaniens kris
Spanien är Europas fjärde största ekonomi och har 47 miljoner invånare. Arbetslösheten är omkring 25 procent, och många räknar med att den siffran är 30 procent 2013 om BNP fortsätter att falla. I så fall kommer sex miljoner spanjorer vara utan jobb – det är som om alla svenskar i arbetsför ålder vore utan arbete.

EJICA. Den spanska polisen har arresterat fem vänsteraktivister från fackföreningen The southern Andalusian Workers Union, när dessa under tisdagen gick in i en stormarknad i staden Ejica i Andalusien, i södra delen av landet, för att plocka nio kundvagnar fulla med mat och sedan gå utan att betala.

Sedan delades maten ut till fattiga, arbetslösa människor, i vad som beskrivs som en modern version av Robin Hood, skriver The Independent.

Den lokala polisen arresterade under fredagen en aktivist som uppehöll sig på Försvarsministeriets mark i Ejica, som protesterade mot att marken borde bli upplåten till områdets bönder. Fler arresteringar har skett sedan dess. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!