- Foto: Scanpix

Vann 1,5 miljarder kronor på lotto

1,5 miljarder kronor. En summa så stor att den är svår att greppa. Men för en brittisk lotto-vinnare är det en verklig dröm som nyss gick i uppfyllelse.


Euro Millions

Euro Millions är ett europeiskt lotteri som äger rum två gånger i veckan, tisdag och fredag ​​nätter. Medan nationella lotterier vanligtvis är begränsade till invånarna i ett särskilt land, slås insatserna från de deltagande europeiska länderna ihop i Euro Millions-lotteriet. Detta gör att vinsterna är mycket högre än i nationella lotterier även under vanliga förhållanden. 

Eftersom huvudvinsten ”rullas över” till nästa dragning om ingen vinner jackpotten kan vinsterna – efter några veckor utan vinnare – uppgå till hela 185 miljoner euro.

Nio länder deltar för tillfället i Euro Millions: Belgien, Frankrike, Irland, Luxemburg, Portugal, Schweiz, Spanien, Storbritannien och Österrike. Euro Millions är en av världens största lotterier. 

ENGLAND. Jackpot! Och inte på vilken lotteridragning som helst, utan på populära Euro Millions, där det under fredagen stod klart att Englands näst högsta lottovinst kommer att bli utbetald nästa vecka, sedan dragningen gett vinnaren eller vinnarna jackpot, vilket i det här fallet betyder 148,6 miljoner pund, eller 1,5 miljarder kronor i runda slängar på kontot. 

Vinsten är den näst högsta i Storbritanniens historia – sedan ett par i Skottland vann 161 miljoner pund, eller drygt 1,6 miljarder kronor förra sommaren. 

Den aktuella vinnaren som har hört av sig till lotteriet, kan själv välja att gå ut med sitt namn offentligt, eller förbli anonym. Vinnaren är den sjunde i landet som kammar hem en jackpot bara i år. Det blir många nollor på bankkontot för vinnarna, men det finns även en annan mening med lotteriet.

– Euro Millions-spelarna gör skillnad i våra kommuner runt om i landet – de bidrar till att 30 miljoner pund (cirka 300 miljoner kronor) samlas in varje vecka till välgörenhet, sa en talesperson för lotteriet till Mail Online.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!