Bekräftat: fyra dödade i Tromsö

Ett av offren var med barn.


Kvinnan var gravid –i femte månaden

I går erkände en 38-årig man i Tromsø att han mördat tre personer. Offren är nu identifierade – och det visade sig vara fyra offer. En av de mördade kvinnorna, Linda Anett Hansen, 35, var nämligen gravid i femte månaden, skriver Aftenposten.

Lindas make Ole-Roger Olsen, 44, mördades också. Han lämnar efter sig två minderåriga barn från ett tidigare äktenskap.

Den misstänkta mannen bodde i en uthyrningsdel i samma hus som paret. Stationschef Einar Pedersen berättade under presskonferansen att den misstänkta ser ut att ha brutit sig in i den del av huset där de mördade paret bodde.

– Det var en låst dörr in till huvuddelen av bostaden, vid sidan av denna dörr fanns det en glasruta. Rutan är krossad, och vi tror att den misstänkta har tagit sin in den vägen, säger Pedersen.

Linda Anett Hansen och Ole-Roger Olsen hittades inne i sovrummet. Rummet bar spår av kamp och det var mycket blod i rummet, berättade polisen.

Det tredje offret, Ragna Elida Christensen, 61, var mamma till Ole-Roger Olsen, och var på besök i helgen. Hon hittades i vardagsrummet på övervåningen.

Osäkert om tidpunkten

Polisen är övertygad om att morden ägde rum mellan lördag midnatt och söndag förmiddag, men kan ännu inte fastställa tidpunkten närmare. Det är också oklart när den misstänkta kan förhöras. Huset är avspärrat och kriminaltekniker arbetar fortfarande med att hitta bevis, och kartlägga vad som har hänt.

Både Linda Anett Hansen och Ole-Roger Olsen jobbade med fisk- och havsforskning. Linda hade doktorerat i odlad fisk och var anställd i Nofima. Maken jobbade för en havsforskningsstation vid universitetet i Tromsø. Ragna Elida Christensen jobbade som rådgivare hos landshövdingen i Finnmark.

"En tragedi"

Marit Hågensen, 75, är en av de närmsta grannarna.

– Det är ju helt förfärdligt, en tragedi. jJag har bott här i 30 år och det händer aldrig något här. Det är lugnt och tryggt.

Men hon kände varken offren eller den misstänkta gärningsmannen.

– Nej, de flyttade in i november förra året, och jag såg knappt till dem. De verkade väldigt stillsamma, det var aldrig något stök, berättar hon.

En annan granne säger till Aftenposten att det är först idag som hon förstår vidden av tragedin.

– Jag såg ju uppståndelsen i går, med alla bilar och alla människor, men det är först nu jag förstår hur illa det är. Helt förfärligt. Vi är i chock, berättar hon för Aftenposten.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!