Branden ska ha startat efter ett blixtnedslag i en transformator.
1 av 3
Branden ska ha startat efter ett blixtnedslag i en transformator. - Foto: AP / SCANPIX
På morgonen inspekterades skadorna.
2 av 3
På morgonen inspekterades skadorna. - Foto: AP / SCANPIX
Och de avlidna personerna kunde tas ut ur nattklubben.
3 av 3
Och de avlidna personerna kunde tas ut ur nattklubben. - Foto: AP / SCANPIX

Fyra döda i nattklubbsbrand i Phuket

Tiger Disco är populärt bland turisterna i Phuket. Natten till fredagen brann nattklubben och fyra personer omkom.


350 000 svenskar per år

Thailand är ett av de allra populäraste resmålen svenskar. 350 000 personer gör resan från Sverige till landet varje år och ett av de populäraste målen i landet är just Phuket.

PHUKET. År efter år reser massvis med svenskar ner till Thailand. Ett av resmålen brukar då vara Phuket. Men ibland blir semesterparadiset en mardröm. Natten till fredagen startade en brandnattklubben Tiger Disco, troligen orsakad av ett blixtnedslag.

Fyra personer har hittills bekräftats döda och ytterligare en handfull är skadade. Enligt Phuket News har det ännu inte gått att identifiera de döda eller bekräfta deras nationaliteter. Det handlar om två män och två kvinnor som miste livet på nattklubben på grund av svåra brännskador.

De döda hittades på toaletterna där de förmodligen höll på att fly ut från lokalerna.

Flera av de skadade är franska medborgare. En av dem är 30-årige Benjamin Tallanotte, som nu befinner sig på sjukhus nästan helt insvept i bandage.

– Han var väldigt orolig. Han hade försökt ringa sin fru, som är på deras hotell, men hans telefon var dyngsur och fungerade inte, berättar Phuket News reporter enligt sajten.

Enligt UD:s presstjänst till TT finns det ännu inga uppgifter hos Sveriges ambassad i Thailand om det befunnit sig några svenskar på nattklubben.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!