Inget riktigt lejon?

UPPDATERAD. Lejonet som enligt flera vittnesuppgifter rört sig i brittiska Essex var troligen inget lejon ändå. På måndagskvällen gick polisen ut och informerade om att sökandet är avblåst och att bilden är fejk.


ENGLAND. Sent på söndagskvällen fick polisen in flera vittnesuppgifter från allmänheten om att ett stort kattdjur rört sig på ett fält i St Osyth i brittiska Essex. Experter från Colchester Zoo kontaktades omgående och efter att ha analyserat bilder på djuret konstaterade de att kattdjuret var ett lejon. Men nu kommer nya uppgifter som gör gällande att det trots allt inte finns något vilt lejon där ute, utan att det hela egentligen rör sig om en vildkatt. 

– Vi tror att det som syntes på söndagskvällen antingen var en stor tamkatt eller en vildkatt, säger polisens talesperson, enligt BBC.

På måndagseftermiddagen började en bild på lejonet att spridas på Twitter - en bild som polisen nu bekräftat är fejk. 

Tidigt tvivel

Det har sedan tidigare varit oklart varifrån lejonet skulle ha kommit ifrån, då inga rapporter om förrymda djur från landets olika djurparker inkommit. Trots det satte polisen igång att söka efter kattdjuret med två helikoptrar, enligt BBC.

På måndagseftermiddagen kom första bilden på vad som ser ut att vara lejonet - en bild som senare avslöjats som fejk.

/
/
Zoo
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!