Apples vicepresident Phil Schiller berättar om Apples nya telefon.
Apples vicepresident Phil Schiller berättar om Apples nya telefon. - Foto: Eric Risberg/Scanpix/AP

Nya iPhone är snabbare och större än tidigare

Efter en lång väntan har iPhone 5 presenterats. Den nya versionen av Apples triumfkort är snabbare än sina föregångare och har en större och bättre skärm. Telefonen lanseras i Sverige den 28 september.


SAN FRANCISCO. Förväntningarna var stora inför Apples lansering av sin nya iPhone. Men de stora överraskningarna uteblev. Huvudnyheten är att iPhone 5 blir tunnare och får en större skärm än tidigare iPhones. Den blir 7,6 mm tjock och 112 gram tung.

Telefonen har stöd för 4G/LTE och kontaktuttaget blir hela 80 procent mindre. Enligt Apple är iPhone 5 betydligt snabbare än sina föregångare. Batteritiden ska vara 225 timmar i standbyläge. Taltiden uppges vara åtta timmar, wifi tio timmar och musik 40 timmar.

Den inbyggda hjälpredan Siri ska numera även ha blivit filmkritiker. Frågar du henne efter filmtips ger hon dig en lista med olika recensioner och betyg. Man kan även använda Siri för att öppna appar och göra mer detaljerade sökningar som till exempel fråga efter specifika sportresultat.

Priset blir detsamma som för iPhone4. 199 dollar för 16 gb, 299 för 32 gb och 399 dollar för 64 gb. Då pratar vi alltså om amerikanska priser med abonnemang. Men det kanske kan ge en fingervisning om de svenska priserna. iPhone 5 lanseras i Sverige den 28 september.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

1 timme sedan
Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.