James Washington i rättsalen.
James Washington i rättsalen. - Foto: Foto: WSMV

Erkänner mord på sin dödsbädd - Överlever

James Washington från Nashville i USA kunde nära nog ha kommit undan med mord. När han drabbades av en hjärtinfarkt kände han att det var rätt läge att lätta på sitt samvete. Det fanns bara ett problem. Washington överlevde. Nu väntar livstids fängelse.


Var alltid av intresse

James Washington hade alltid varit en person av stort intresse gällande mysteriet kring mordet. Bland annat för att han kände offret och för att han sjäv hade träffat henne samma dag som hon mördats. Men bevisen räckte aldrig emot honom och därför gick han fri från större misstankar fram till sitt eget erkännande.

- Jag hade tappat hoppet på systemet, och helt plötsligt får jag ett samtal där jag får höra: 'Vi tror att vi har hittat honom', säger Sonya Kimbrell, dotter till den mördade Joyce Goodener till WSMV.

Nashville. Det var den 5 juli 1995 som James Washington från Nashville i USA kallblodigt mördade Joyce Goodener. Washington hade både huggit och slagit ihjäl Goodener med hjälp av en kniv och ett betongblock, för att senare tända eld på kroppen. Mordet löstes aldrig och Washington gick fri från misstankar, rapporterar den amerikanska nyhetskanalen WSMV.

Washington drabbades 2009 av en hjärtinfarkt i fängeslet, där han avtjänade straffet för ett annat brott. Han trodde inte att han skulle överleva och kände därför för att lätta på sitt hjärta och erkänna dådet för fångvaktaren James Tomlinson.

- Han gjorde så gott han kunde, gestikulerade och sa sedan: 'Jag har något att berätta för dig. Jag har något som jag vill få bort från mitt samvete och du måste höra på detta. Jag har dödat någon. Jag slog ihjäl henne', berättade Tomlinson för juryn under rättegången.

Problemet för Washingtons del var att han inte avled av infarkten och nu väntar livstids längelse för honom efter att han dömdes för mordet förra månaden. Washington själv försökte förgäves dra tillbaka sitt erkännande efter att han överlevt infarkten. Men det var redan försent.

Liknande fall har tidigare hänt men till skillnad från Washintgons fall, överlevde inte de andra som erkänt mord vid dödsbädden.


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

IS uppges ha dödat syriska soldater

1 timme sedan
Tjugo soldater tillhörande den syriska armén eller grupper allierade med regimen har dödats i två attacker genomförda av terrorgruppen IS, uppger det Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Sverige återlämnar kranier till Finland

1 timme sedan
Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

igår 22:16
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

igår 22:10
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

igår 22:08
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.