62-åriga William Spengler satte eld på sitt hus och öppnade sedan eld mot ankommande räddningspersonal.
1 av 3
62-åriga William Spengler satte eld på sitt hus och öppnade sedan eld mot ankommande räddningspersonal. - Foto: Jamie Germano/Seth Binnix/AP/SCANPIX
Elden spred sig vidare till närliggande hus.
2 av 3
Elden spred sig vidare till närliggande hus. - Foto: Jamie Germano/AP/SCANPIX
3 av 3
- Foto: Seth Binnix/AP/SCANPIX

Skjuter ihjäl brandpersonal efter att ha satt eld på sitt hus

Ett nytt vapendåd har skakat USA. En 67-årig före detta fånge satte eld på sitt hus och öppnade senare eld mot den ankommande räddningspersonalen. Före dådet skrev mannen ett brev där han förklarade hur han tyckte om att döda människor.


Älskade sin mor men hatade sin syster

Enligt grannarna älskade William Spengler sin mor väldigt mycket, som gick bort i oktober tidigare i år. Hans syster hade han dock inte mycket över för, och enligt grannarna ska de två inte ha kommit särskilt bra överens, utan snarare hatat varandra och bott i vars en ände av huset.

WEBSTER. Tre personer, varav två brandmän, har dödats i ett nytt vapendåd i Webster, New York i USA. Efter att en före detta dömd fånge satt eld på sitt hus och senare öppnat eld mot räddningspersonalen som anlände, hittade polisen ett brev där gärningsmannen förklarar att han gillar att döda människor.

62-åriga William Spengler, som tidigare avtjänat ett 17-årigt fängelsestraff för dråp efter att han 1980 slagit ihjäl sin mormor med en hammare, satte eld på sitt hus tidigt på julaftonsmorgon. Därefter beväpnade han sig med en revolver, ett hagelgevär och ett halvautomatiskt gevär och la sig tillrätta i prickskyttepostion på en liten kulle i närheten.

– Han hade utrustat sig för att kriga, och för att döda oskyldiga människor, säger Gerald Pickering, polischef i Webster, till Huffingtonpost.

När brandmän dök upp på platsen för att bekämpa elden öppnade Spengler eld mot dem. Två brandmän dog direkt på plats och två andra blev svårt skadade och fick läggas in på sjukhus. De två skadade ligger fortfarande inlagda men är vid medvetande och väntas överleva.

Flera andra brandmän tog skydd från kulorna under brandbilen. En polisman, som inte var i tjänst, körde fram längs med brandfordonet, och gav männen mer skydd med hjälp av sin bil.

Tredje kropp hittades

Spengler tog efter dådet sitt eget liv medan sju hus stod i brand, efter att branden hade spridit sig. Efteråt fann polisen en tredje kropp i Spenglers hus. Kroppen misstänker polisen vara hans syster, 67-åriga Cheryl Spengler, som det ännu är oklart om hon dog före branden eller till följd av den.

I brevet som Spengler först skrev förklarade han att "jag gör det som jag tycker om att göra bäst, att döda människor". Något motiv till dådet fanns inte mer än att han tänkte attackera de första som ankom till platsen.

– Jag är inte säker på om vi någonsin kommer att förstå vad som föregick i hans huvud, säger polischef Pickering, till Huffingtonpost.
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!