IQ
1 av 3
Lauren Marbe har en IQ på 161. Experter har uppskattat Einstens IQ till 160. - Foto: SCANPIX / Faksimil
IQ
2 av 3
Det är mer än professorn Stephen Hawking. Hans IQ ligger på 160. - Foto: Scanpix/Ap
IQ
3 av 3
På onsdagen skrev Nyheter24 om Alice Amos har som också har ett högre IQ än Stephen Hawking. Treåringen har nämligen en IQ på 162. - Foto: Mensa

16-åringen som är smartare än Einstein

Lauren Marbe chockade sina lärare när det visade sig att hon har en IQ på 161 och därmed är smartare än några av världens alla genier.


Detta är Mensa

"Mensa är en ideell förening för människor med hög IQ. Kravet för medlemskap i Mensa, förutom att man betalar medlemsavgiften, är att man presterar ett resultat bland de översta två procenten av befolkningen på ett standardiserat intelligenstest. Med andra ord ska man uppnå 131 på Wechslers IQ-skala"

Den genomsnittliga IQ:n ligger på 100 med Wechlers-skalan som mått.

ESSEX. Lauren Marbe, 16, beskriver sig själv som en tjej som gillar brun utan sol, blonda slingor i håret, manikyrer och att gå på fest.

Nu har hon fått en inbjudan till föreningen Mensa där bara de smartaste samlas. Lauren har nämligen en uppskattad IQ på 161.

Det betyder att hon är smartare än genier som Albert Einstein och professorn Stephen Hawking.

Experter har nämligen uppskattat Einstens IQ till 160 och även Hawking ser sig slagen med en IQ på 160.

"Krossar stereotypen av blondiner"

För drygt en vecka sedan tog Lauren testet i sin skola. Trots att hon haft bra betyg förut så blev lärarna förvånade över hennes resultat.

Laurens mamma och pappa blev stolta av nyheten.

– Lauren är blond men det verkar som att hon har krossat stereotypen av att alla tjejer från Essex är dumma, säger Sue Marbe, enligt The Telegraph.

I framtiden vill Lauren studera arkitektur på University of Cambridge.

– Jag älskar att bo i Essex och jag är glad över att kunna bevisa att vi inte bara är vimsiga och blonda, säger Lauren, skriver The Telegraph.

/
IQ
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!