Med hjälp av sololja tände Jordan Sheard (t.v) eld på Steven Simpson (mitten) – som avled av sina skador.
Med hjälp av sololja tände Jordan Sheard (t.v) eld på Steven Simpson (mitten) – som avled av sina skador.

Festdeltagare tände eld på homosexuell tonåring

18-årsfesten tog en allvarlig vändning – och slutade med att någon tände eld på festvärden tillika födelsedagsbarnet som senare avled av sina skador.


Kände knappt festvärden

Åklagare Sarah Wright menar att Jordan Sheard knappt kände festvärden, Steven Simpson, men släpptes trots det in på festen i juni förra året. 

Steven Simpson led av autism men uppges ha varit en social kille med många vänner.

BARNSLEY, ENGLAND. Jordan Sheard, 20, dök oannonserat upp på en hemmafest i juni förra året.

Väl där började Sheard att ge sig på festvärden Steven Simpson, en autistisk och öppet homosexuell man som anordnat festen med anledning av sin 18-årsdag.

Enligt vittnesuppgifter ska Sheard ha klottrat homofobiska och obscena förolämpningar på den alltmer berusade Simpsons mage, ansikte och underarmar.

Framåt tvåtiden på natten ska en annan festbesökare ha hällt en stor mängd brandfarlig sololja över Simpson – framhejad av en grupp festdeltagare som skanderade "tänd på, tänd på".

"Ett dumt bus"

Sheard höll sedan en cigaretttändare mot Simpsons skrev, varpå sololjan fattade eld.

I stället för att släcka elden lämnade Sheard platsen.

Grannen Sean Banner lyckades släcka elden men då var Simpsons skador redan omfattande. Steven Simpson ådrog sig brännskador på 60 procent av kroppen och avled senare på sjukhus.

Jordan Sheard erkände sig senare skyldig till dråp och dömdes nyligen till fängelse i tre år och sex månader.

Enligt försvararen, Andrew Smith, var händelsen ett "kriminellt, dumt bus som gick fel på ett väldigt allvarligt vis", skriver brittiska Daily Mail.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

Den japanska kärnkraftsoperatören Tepco har begärt tillstånd för att börja lasta kärnbränsle vid kärnkraftverket i Kashiwazaki-Kariwa i ett steg mot en eventuell återaktivering, rapporterar internationella medier.

Kina slopar strafftullar på australiskt vin

Kina slopar strafftullar på australiska viner, enligt Kinas handelsdepartement. Beslutet är en följd av att de två länderna börjat närma sig varandra i det utdragna handelsbråk som präglat relationen i flera år.

Stämmer tobaksjätte för vitt snusberoende

En amerikansk man har stämt tobaksjätten Philip Morris i USA och dess dotterbolag Swedish Match för att ha blivit beroende av vitt snus.

Så många regioner har krigsplacerat läkare

Alla Sveriges regioner utom fem har krigsplacerat läkare, visar en kartläggning som tidningen Sjukhusläkaren gjort. Hur många läkare det rör sig om är hemligstämplat.