Kevin Wallin.
Kevin Wallin. - Foto: Faksimil Channel 8 News

Prästen erkänner - sålde meth och drev sexshop

Den katolske prästen levde som en respekterad kyrkans man. Fram tills att det avslöjades att han sålde metamfetamin från prästgården.


Metamfetamin

Metamfetamin är ett centralstimulerande medel som påminner om amfetamin men som är både mer beroendeframkallande och kraftfullare. 

I den populära teveserien "Breaking Bad" är det just metamfetamin som huvudpersonen Walter White framställer och säljer.

CONNETICUT. Präster är normalt inte de första misstänkta när det handlar om att distribuera stora mängder droger. Men den katolske prästen Kevin Wallin är undantaget som bekräftar regeln. 

Den 61-årige Wallin, kallad "Monsignor Meth" i amerikansk press, greps i januari och förklarade sig skyldig till narkotikabrott framför en domstol under tisdagen, det skriver Radar Online.

Sexshoppen

Wallin misstänks ha hanterat metamfetamin värt ungefär 300 000 dollar, eller nästan två miljoner svenska kronor. För att dölja inkomsterna ska han dessutom ha legat bakom en sexshop med det illustra namnet "Land of Oz & Dorothy’s Place".

Det hela ska ha börjat för ungefär två år sen då Wallin som under en längre tid kämpat med tvivel i tron och kyrkans dåliga ekonomi, började rasa kraftigt i vikt, var borta mycket från kyrkan och började gå omkring kraftigt framåtlutad.

Församlingsmedlemmar lade snart märke till hur en hel del misstänka personer började dyka upp kring prästgården, från vilken det senare skulle visa sig att Wallin sålde den mycket beroendeframkallande drogen. 

Avslöjad av polis

Wallin tvingades lämna sitt ämbete i juni 2011 men det dröjde alltså fram till januari i år innan han slutligen greps efter att ett flertal gånger ha sålt narkotika till en polisman som var förklädd till en missbrukare. Den före detta prästen, med över 30 år inom kyrkan bakom sig, riskerar nu upp till 14 år i fängelse enligt Radar Online.

Se nyhetsinslag om "Monsignor Meth" här:

/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

1 timme sedan
Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

1 timme sedan
En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.