Den misstänka rektorn Erin Henton.
Den misstänka rektorn Erin Henton. - Foto: City of Hemet Police Dept

Rektor misstänks för sex med tre minderåriga elever

En biträdande rektor vid Tahquitz High School i Hemet, Kalifornien har arresterats efter ett tips från en oroad förälder till en student på skolan. Nu misstänks rektorn för tolv olika brott, bland annat för sexuellt utnyttjande och för att ha skickat opassande elektroniska meddelanden.


Tahquitz High School

Tahquitz High School, som öppnade 2007, ligger i Hemet i sydvästra Kalifornien och har ungefär 1 600 elever.

KALIFORNIEN. Erin Henton, som fram tills nu arbetat som biträdande rektor, misstänks för att ha haft sexuella relationer med tre studenter vid hennes egen skola. En skola där hennes egen dotter för tillfället studerar och där en annan av hennes döttrar tidigare vikarierat som lärare.

Polisen hävdar att 45-åriga Henton under flera månaders tid ska ha haft sexuella relationer med tre olika manliga studenter, samtliga under 18 år gamla. Redan den 8 mars tipsade en förälder till en av de drabbade studenterna skolan vilket ledde till att skolan stängde av henne från arbetet. 

"Trodde först att det var ett dumt rykte"

Under brottsutredningen hittade polisen ytterligare två studenter som uppges ha haft sexuella relationer med den betydligt äldre kvinnan.   

– Jag tycker att det är väldigt sorgligt, eftersom att hon var en person i förtroendeställning, säger Debbie Midgley, vars son går på skolan, till NBC, och berättar att hennes son säger att ryktet började gå för en månad sen.

– Jag trodde först att det bara var ett dumt rykte men nu verkar det inte så dumt längre, säger sonen Justin Midgley.

Borgen för Henton är ställd på en miljon dollar. 

Här kan du se ett nyhetsinslag om Henton:

USA
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

1 timme sedan
USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.