Roger får inte vaka över sin sjuke make – för att de är homosexuella

När hans make blev svårt sjuk begav sig Roger Gorley till sjukhuset för att stötta sin livspartner. Väl på sjukhuset fick han veta att han inte var välkommen – för att han är gay.
– De erkände mig inte som make, säger han.


Sjukhuset: "Han var aggressiv"

Sjukhuset menar att Gorley betedde sig aggressivt när han ombads att lämna byggnaden och att det var därför polis tillkallades. Efter att nyheten fått nationell spridning har dock sjukhuset hävt förbudet och sagt att Gorley är välkommen.

KANSAS CITY. Ett bryskt ingripande vid ett sjukhus i Missouri har orsakat en stor debatt i delstaten.

När Roger Gorley kom till sjukhuset Research Medical Center för att hälsa på sin sjuke make Allen bad familjen honom att gå därifrån. När han förklarade för sjukhuspersonal att han och Allen var gifta i fem år blev han först utslängd och sedan gripen av polis efter en hätsk diskussion.

– De erkände mig varken som make eller partner. Sjuksköterskan brydde sig inte ens om att kolla upp det. Allen har varit på avdelningen flera gånger, säger Gorley enligt Gawker.

Menar att han särbehandlats

Nu har Gorley dessutom fått ett besöksförbud på grund av ett bråk med vakterna på sjukhuset. Han begår ett brott om han träffar mannen han varit tillsammans med i fem år.

– Det här hade aldrig hänt om vi var man och fru, säger han enligt Gawker.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!