Efter att Kellys bröst opererats bort bestämde hon sig för att tatuera sig över bröstet.
Efter att Kellys bröst opererats bort bestämde hon sig för att tatuera sig över bröstet.

Tatueringen över cancerärren blev viral

Kvinnan som överlevt cancer tre gånger om finner styrka i sina tatueringar.


Fakta om Kellys cancer

Bröstcancer är den vanligaste cancerformen hos kvinnor. Cirka 7000 nya fall diagnoseras årligen i Sverige. 

Hodgkins lymfom är en cancer i lymfsystemet. Cancerformen är vanligast i ålder 20 till 30 år och är vanligare hos män än hos kvinnor. Av de som drabbas när de är yngre än 40 överlever 88 procent av patienterna. 

Sköldkörtelcancer är en tumör i sköldkörteln. Cancerformen är mycket ovanlig och utgör 0,4 till 1 procent av alla cancerfall. 

OTTAWA. När Kelly Davidson från Ottawa var elva år gammal fick hon cancerdiagnosen Hodgkins lymfom. När hon var 28 år diagnostiserades hon med bröstcancer och var tvungen att operera bort båda brösten. När hon var 32 år fick hon diagnosen sköldkörtelcancer. Två år senare är Kelly cancerfri. I stället för att genomgå smärtsam rekonstruktiv bröstoperation har Kelly tatuerat sig över bröstet som en symbol för hennes kamp.

Kelly ladde upp en bild på sin tatuering på Facebooksidan Why We Ink, en sida som riktar sig till de som tatuerat sig till minne av en närstående som gått bort i cancer eller tatuerat sig som en symbol för överlevnad. 

"Tatueringen symboliserar en förvandling, min metamorfos, som en fjäril ändrades jag på utsidan men förblev densamma på insidan." Skrev Kelly som bildtext till sin bild. 

Bilden har nu fått flera hundratusentals "likes" på Facebook och delats nästan 100 000 gånger. 

Omfamnar sin nya kropp

– Självklart är det otroligt jobbigt för någon att förlora sin bröst för det definierar oss som feminina och som kvinnor. Men jag omfamnar det i stället. Jag är fortfarande jag, jag är fortfarande vacker. Jag behöver inte bröst för att känna så eller skildra det till andra människor, säger Kelly til The Sun.

Kelly berättar för City New Toronto att hon fått massvis med uppmuntrande meddelanden från andra som överlevt bröstcancer, människor som genomgår behandling och från personer som blivit inspirerade. 

Tycker om att hjälpa andra

Kelly har arbetat i en butik som riktar sig till kvinnor som tvingats operera bort sina bröst i flera år. Butiken hjälper kvinnor att känna ro med sina nya kroppar, hjälpa dem hitta protetiska bröst och erbjuder stöd och råd från personalens egna erfarenheter. 

– Jag har alltid velat omringa mig själv med människor jag kan hjälpa. Jag kan alltid känna igen människor jag passerar på gatan som går igenom samma sak som mig, säger Kelly till The Sun.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Höjd BNP-siffra från USA

Då är bästa tillfället att söka jobb: ”Konkurrensen minskar”

Att byta jobb kan vara en utmaning, särskilt om man vill byta karriär eller gör premiär på arbetsmarknaden. Men det finns en månad på året som det passar bäst att söka för den som vill maximera sina chanser att få ett nytt jobb.

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Ett insamlingsevent för USA:s president Joe Biden har samlat ihop 25 miljoner dollar, motsvarande drygt 267 miljoner kronor. Det är den största insamlingen någonsin för ett politiskt evenemang, enligt Bidenkampanjen.

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Enligt åklagaren finns det ingen naturlig orsak till att jordskredet vid E6 i höstas skedde. Tre personer med koppling till företag om arbetat i området misstänkts för brott.

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.