Crooks sköt mamman med en .22 Long Rifle.
1 av 2
Crooks sköt mamman med en .22 Long Rifle. - Foto: AP
I staten Iowa i USA skedde det hemska mordet på mamman.
2 av 2
I staten Iowa i USA skedde det hemska mordet på mamman. - Foto: Google maps

Pojke våldtog och dödade sin mamma – på grund av ett datorspel

13-årige Noah Crooks dödade sin egen mamma efter ett misslyckat våldtäktsförsök. Det hela inträffade efter att mamman förbjudit sin son att spela datorspelet "Call of Duty".


Mordstatistik

Mordet på Gretchen Crooks är det första anmälda och bekräftade mordet i staden Osage, i Iowa, sedan 1898. 

IOWA, USA. Juryn fick höra det oroväckande inspelade larmsamtalet från när Noah Crooks, 13, ringde och berättade att han hade dödat sin egen mamma. Han har nu åtalats för mord och övervåld med uppsåt att begå sexuella övergrepp.

Mamman Gretchen Crooks, 37, oroade sig för sin sons skolbetyg och förbjöd honom därför att spela datorspelet "Call of Duty", skriver The Mirror.

Erkände våldtäktsförsök och mord

Crooks erkände att det var på grund av spelet som han tappade kontrollen. I det inspelade larmsamtalet berättade han att han hade skjutit sin mamma och att han var rädd. Pojken erkände flera gånger att det var han som sköt modern. 

– Jag försökte våldta henne, men jag kunde inte göra det. Vem försöker våldta sin egen mamma? Jag önskar att det bara var en dröm så att jag kunde vakna upp och krama henne igen, ska han också ha sagt under larmsamtalet. 

Lider av psykisk sjukdom

Gretchens kropp hittades sönderskjuten och avklädd från midjan och neråt. 

Psykologer har bekräftat att Crooks lider av en psykisk sjukdom som kännetecknas av ett impulsivt, aggressivt eller våldsamt beteende, skriver The Mirror .

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!