Karta som visar världens mest främlingsfientliga länder

Svenskarna är världens mest toleranta folk – medan invånarna i Hong Kong är mest främlingsfientliga. Det visar en ny undersökning som kartlagt var i världen människor är mest rasistiska.


Lista

Mest toleranta:
1. Sverige 1,4 procent
2. Argentina 2,0 procent
3. Norge 2,8 procent
4. Kanada 2,9 procent
5. USA 3,8 procent

Minst toleranta:
1. Hong Kong 71,8 procent
2. Bangladesh 71,7 procent
3. Jordanien 51,4 procent
4. Indien 43,5 procent
5. Saudiarabien 37,7 procent

Läs mer här.

Forskare bakom en ny undersökning från World Value Survey har frågat människor i 80 länder vilken grupp de helst inte ville ha som grannar. De som valde alternativet "folk av en annan etnisk härkomst" räknades som mer främlingsfientliga.

Svaren visar enligt forskarna vilka länder som är mest och minst toleranta. 

Skandinavien, Australien och Syd- och Nordamerika är människor mest toleranta. Mindre än fem procent av de tillfrågade uppgav att de helst av allt ville slippa grannar av annan etnisk härkomst. 

Hong Kong minst tolerant

Och ja, Sverige är världens mest toleranta land. Endast 1,4 procent uppgav att de ville slippa grannar med annat etniskt ursprung, det skriver Washington Post.

Svaren från länder i Asien och Mellanöstern visar att invånarna är betydligt mer skeptiska till att bo granne med någon av annan etnisk härkomst. Mer än 20 procent av de tillfrågade vill inte bo bredvid någon med annan etnisk härkomst.

I Hong Kong svarade 71,8 procent av de tillfrågade invånarna att de inte vill ha grannar från andra länder. 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Juryn till Trumps rättegång utsedd

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

1 timme sedan
Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Sundsvall: Polisen rapporterar om stöld

1 timme sedan
"Birsta, polisen larmas till en butik", skriver polisen på sin hemsida.