Flickan försökte ta sitt liv efter mobbningen.
1 av 2
Flickan försökte ta sitt liv efter mobbningen. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Den israeliska staden Tel-Aviv.
2 av 2
Den israeliska staden Tel-Aviv. - Foto: Paul Kleiven / AP / SCANPIX

Sexåring försökte ta sitt liv efter rasistmobbning

En mörkhyad israelisk flicka, bara sex år gammal, försökte ta sitt liv efter utdragen mobbning i skolan på grund av hennes ursprung.– Hon grät och sa: mamma, jag klarar det inte längre, berättar mamman.


TEL-AVIV. En blott sexårig flicka i israeliska storstaden Tel-Aviv försökte ta sitt liv genom att skära sig i handleden med en sax. Hon ska under en längre tid ha mobbats och hotats i skolan eftersom hon är mörkhyad.

– De små barnen retar henne, kallar henne "kushit" (en hebreisk term för en svart person, att jämföra med "nigger"). De har önskat död över henne och hennes familj, sagt att hon ska lämna landet och så vidare, berättar mamman för Ynet News.

"Mamma, jag klarar det inte längre"

De ska också ha sagt att de inte leker med "såna" och att de är "allergiska mot såna som hon". Det var i slutet av förra veckan som sexåringen kom till sin mamma med en blodig hand.

– Hon grät och sa: "mamma, jag klarar det inte längre. De mobbar mig", säger mamman.

"Eleven lider av sociala problem"

För några veckor sedan skrev hon ett brev till de ansvariga för skolpolitiken i staden. Där stod det bland annat att dottern gått från att vara självsäker och glad till ensam och sårad sedan skolstarten i höstas.

En talesperson för Israels utbildningsdepartement bekräftar att en grupp elever mobbat sexåringen i början av läsåret, men att detta avbröts av skolans rektor och sedan upphörde.

– Eleven lider av känsliga sociala och emotionella problem som leder till hennes avvikande beteende. De beteendemönstren tas om hand av skolans personal, säger talespersonen enligt Ynet News.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bil misstänks ha sprängts i Landskrona

Sveriges Radio har tekniska problem

Sveriges Radios hemsida och app är delvis ur funktion.

Spelar ingen roll för vikten när du äter

Det är inte när på dygnet du äter utan hur mycket som avgör. Det budskapet kommer från amerikanska experter som gått igenom befintlig forskning om hur så kallade ätfönster påverkar vikt och hälsa.

Järfälla: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Samtal om rök som väller ut från tak på tennishall i Kallhäll.", skriver polisen på sin hemsida.

Bohlin om kritiken: "Fick okej att höra av mig"

1 timme sedan
Ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M) slår ifrån sig kritiken som riktats mot honom i samband med att en kvinna avskedades från Energimyndigheten, rapporterar SR:s Ekot.

"Europa för beroende av krut från Kina"

1 timme sedan
Vapenproduktionen i Europa är alldeles för beroende av krutråvaror som nitrocellulosa från Kina, enligt Saabs vd Micael Johansson. Det utgör en risk för Europas säkerhet.