Pojke spetsades mot tjurstaty under kurragömma – avled

Den 14-årige pojken lekte kurragömma med vännerna när han sprang in i en tjurstaty – och spetsades till döds.


TEXAS. 14-årige Miguel Martinez avled efter att ha sprungit in en tjurstaty. Han sprang rakt mot hornen på statyn och spetsades.

– Ingen mamma väntar sig att detta ska hända hennes barn, säger pojkens mamma till New York Post.

Lekte med kompisar

Olyckan skedde på Texas Tech University. Universitets talesman Chris Cook säger att Miguel spetsades medan han lekte kurragömma med kompisarna under lördagsmorgonen.

Polisen på campus berättar att Martinez var på området med två vuxna och två minderåriga när polisen kallades till platsen.  

– Varje dag hoppas jag på att han kommer hem och säger "Mamma, varför gråter du? Jag är ju här", säger mamman enligt New York Post.

Se ett nyhetsinslag om händelsen:

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hemtex-butik går i konkurs – trots ökad omsättning: "Kämpat länge"

Inflationsrapport sänkte börsen i USA

Kurserna backade på de amerikanska börserna sedan ny statistik på onsdagen visat att inflationen i USA steg mer än väntat förra månaden. Det var den tredje rapporten i rad som tyder på att försöken att hålla nere prisstegringarna misslyckats.

Även Trump kritiserar Arizonas abortförbud

1 timme sedan
Aborträtten ser ut att bli en av de het frågorna inför höstens presidentval i USA. Tisdagens dom i delstaten Arizona att godkänna en kontroversiell abortlagstiftning från 1864 har fått både president Joe Biden och förre presidenten Donald Trump på banan.

Tolk skickade bror till rättegång – varnas

1 timme sedan
En tolk kallades till rättegång men dök inte upp – eftersom han fick ont i käken. I stället skickade han sin bror.

Göteborg: Polisen rapporterar om åldringsbrott

2 timmar sedan
"En kvinna i 85-årsåldern kontaktar polisen och berättar att hon blivit utsatt för ett bedrägeri.", skriver polisen på sin hemsida.

Dåliga tider fick textilkonsumtionen att rasa

2 timmar sedan
Hög inflation och höga räntor har satt spår i svenskarnas textilkonsumtion, visar nya siffror från Naturvårdsverket. Förra året minskade konsumtionen kraftigt, till 11,4 kilo per person, en nivå vi inte varit nere på sedan början av 2000-talet.