Frågan är om man kommer att klara det?
1 av 3
Frågan är om man kommer att klara det? - Foto: Gruene Jugend Goettingen
En av plantorna. I bakgrunden syns Göttingens polishus.
2 av 3
En av plantorna. I bakgrunden syns Göttingens polishus. - Foto: Gruene Jugend Goettingen
Polisen försöker nu stoppa plantornas spridning.
3 av 3
Polisen försöker nu stoppa plantornas spridning. - Foto: Gruene Jugend Goettingen

Aktivister planterar marijuana utanför polishuset – i protest

I ett försök att av-demonisera cannabis har en tysk aktivistgrupp planterat stora mängder cannabis runt om i den tyska staden Göttingen. Bland annat mitt emot stadens polishus.


Göttingen

Göttingen är en stad i tyska Sachsen.

Staden har ungefär 115 000 invånare.

GÖTTINGEN. Tyska staden Göttingen är under attack – från en skara odlingsintresserade cannabisentusiaster. De ska ha planterat cannabisfrön i en rad olika parker, trädgårdar och andra platser runt om i staden i protest mot den tyska statens "demonisering" av marijuana.

Planterades i maj

Enligt Daily News ska gruppen bakom tilltaget gå under namnet "A Few Autonomous Flower Children" och de ska ha börjat placera ut frön i början av april. Frön som nu alltså blomstrar för fullt här och var.

Polisen försöker nu lokalisera alla plantor för att hindra dessa från att växa färdigt. Vissa ska till och med vara planterade mitt emot stadens polishus – vilket också går att se på bilder som har publicerats på nätet.

Stöd från lokala miljöpartiet

Samtidigt uppmanas nu stadens invånare att ta bilder på växtligheten och skicka in till en hemsida tillhörande en lokal avdelning av det tyska miljöpartiets ungdomsförbund.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!