Här ses en okänd student posera framför Hitler.
1 av 3
Här ses en okänd student posera framför Hitler. - Foto: Chulalongkornuniversitetet
Adolf Hitler - Nazitysklands ledare 1933-1945.
2 av 3
Adolf Hitler - Nazitysklands ledare 1933-1945. - Foto: ALL OVER PRESS
Hitler tillsammans med Italiens fascistiske diktator Benito Mussolini.
3 av 3
Hitler tillsammans med Italiens fascistiske diktator Benito Mussolini. - Foto: AP/Scanpix

Hitler i "hjältemålning" – nu ber skolan om ursäkt

När ett thailändskt universitet skulle fira av sina studenter med en "superhjältemålning" hade de flesta avbildats. Stålmannen, Batman, Hulken – och så Adolf Hitler förstås.


"Kränkta och äcklade"

En talesperson för den judiska människorättsorganisationen Simon Wiesenthal Center har reagerat starkt mot att Hitler var med på väggmålningen. 

– Vi är kränkta och äcklade över denna målning som visats upp för allmänheten på ett thailändskt universitet, säger organisationen i ett uttalande.

BANGKOK. Stålmannen, Captain America, Batman & Robin, Hulken, Iron Man – och Adolf Hitler. Det var några av ansiktena som syntes i en väggmålning som det thailändska Chulalongkornuniversitetet hängde upp för att fira studenternas examen.

"Vi vill be om ursäkt"

Målningen var en present från de nya studenterna till de som gick ut i år. Ovanför "hjältarnas" ansikten stod det "Congratulations" (= Grattis). Den hann vara uppe i två dagar innan reaktionerna blev för stora för skolan, som är en av de mest prestigefyllda i landet.

– Vi vill be om ursäkt för våra studenters "superhjältemålning", sa skolans konstlektor Supakorn Dispan i ett uttalande i början av veckan.

"Ville vissa goda och onda"

Dispan talade med eleverna innan man beslutade att ta ned målningen.

– De ville bara visa genom målningen att olika superhjältar finns där för att försvara världen och att det finns både goda och onda människor, säger han till Bangkok Post och fortsätter:

– Glöm inte att de är förstaårsstudenter och att de bara varit här i några månader.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!