Han fick nya kompisar.
Han fick nya kompisar.

Valpen Mick lärde sig gå – mot alla odds

Sedan den lilla valpen föddes har han haft oddsen emot sig. Men efter två veckors terapi hände ett mirakel – han började gå.


Mopsen Norm

Läs också om mopsen Norm som är allas favvohund på Instagram.

Han fotas dagligen av sin husse och vi har valt ut de roligaste bilderna.

USA. Bostonterriern Mick föddes med ett syndrom, formellt kallat pectus excavatum, som innebär att hundar föds med platt bröst och mage. Hundens ben fastnar då i utspärrat läge vilket gör att de varken kan gå, stå eller sitta.

Micks lämnades in till en ideell organisation, The Mia Foundation, som riktar in sig på att hjälpa djur som har fötts med fosterskador.

– Så fort Mick kom till oss som valp så ville jag gråta eftersom jag inte trodde att fanns något sätt att hjälpa denna hund på. Det går inte ens att föreställa sig hur platt han var, säger Sue Rogers, organisationens grundare, till Huffington Post.

Missbildade djur avlivas oftast

Sue började forska på fallet men insåg att enda lösningen var den hårda vägen – genom terapi och övningar. 

– 90 % av alla djur som föds med fosterskador avlivas vid födseln. De innebär en massa arbete och ibland blir det väldigt dyrt så folk tror att det är lättare att bara ge upp, säger Rogers.

Tränade fyra gånger om dagen

Men Mick är en mirakelhund för han bevisade verkligen motsatsen. 

Rogers tränade Mick fyra gånger per dag, 15 minuter per gång, där han knöts fast i en sele och simmade runt i ett badkar. 

Under två intensiva veckor av terapi lärde han sig inte bara att sitta och stå – utan att springa också.

– Det var lite frustrerande i början, men jag var envis och slutligen såg tog han bara fart en dag. Jag måste ge den mesta av äran till Mick eftersom han var så bestämd, säger Sue till Huffington Post.

Titta på det gulliga klippet om Mick här:


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Polisen rapporterar om fylleri / lob, Åre

1 timme sedan
"Centrala Åre, ung man omhändertagen av polis", skriver polisen på sin hemsida.