Skyskrapan blev högre än väntat – men hissen hängde inte med.
Skyskrapan blev högre än väntat – men hissen hängde inte med.

Åh nej! Spanjorer byggde jätteskyskrapa – men glömde hissen

Intemposkyskrapan skulle bli Benidorms stolthet och symbol för lycka och framgång. Så blev det inte. Arkitekterna glömde nämligen att ta med en hiss i ritningarna.


Skyskrapan

Intemposkyskrapan är 188 meter hög och bygget påbörjades i januari 2006 med mål att stå klar 2013. Det som kännetecknar byggnaden är de två parallella tornen med en passage högst upp. Det, och att den är överlägset högst i området.

BENIDORM. Med en imponerande och lyxig skyskrapa ville Benidorm signalera att staden klarat sig undan den ekonomiska kris som bitit sig fast i landet.

Krisen har dock gjort att ekonomiska problem omgett bygget från dag ett och personerna bakom projektet har till och med tvingats att byta bank. Mycket beroende av att man blev överentusiastiska och valde att göra byggnaden mer än dubbelt så hög som planerat.

Arkitekterna har avgått

20 våningar blev 47 och gav plats för 269 lägenheter. Men, när byggnaden blev större glömde arkitekterna att anpassa hissarna efter de nya ritningarna. Resultat? Utrymmet för de betydligt större och kraftfullare hissarna finns inte, det skriver Gizmodo.

Missen har blivit en rejäl snackis i Spanien och ekonomitidningen Economia rapporterar att arkitekterna nu har avgått. Det är fortfarande oklart hur man ska lösa problemet – att knalla 27 våningar upp i trappor kan bli aningen jobbigt i längden.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!