Byn skakas av rapporter om flera liknande fall.
Byn skakas av rapporter om flera liknande fall. - Foto: AP/Scanpix

Läkare lurade föräldrar och sålde deras barn

En kinesisk läkare har gripits misstänkt för att ha lurat föräldrar och sålt deras nyfödda barn.


200 000 barn kidnappas

Antalet barnkidnappningar exploderar i Kina. Enligt landets nationella radio försvinner omkring 200 000 barn – varje år. Anledningen till explosionen av kidnappningar är att flera organiserade ligor etablerat sig. 

En människohandlare kan enligt South China Morning Post köpa ett barn för 35 000 kronor och sälja det för 100 000 kronor.

KINA. Efter att ha varit försvunna i tre månader kunde två tvillingflickor återförenas med sin familj i Kina. Flickorna togs från familjen direkt efter födseln och såldes sedan vidare.

Nu kommer uppgifter om att en läkare i staden sålt flickorna efter att ha övertygat föräldrarna om att flickorna var svårt sjuka. Läkaren Zhang Shuxia ska enligt CNN ha sagt att flickorna skulle bli förlamade – vilket fick mamman att lämna ifrån sig barnen.

– Hon låtsades vara orolig och sade att mina barn hade medfödda problem. Hon sade tvillingarna skulle få hjärnskador eller bli förlamade, säger mamman till CNN.

Sa att pojken var drabbat av syfilis

Händelsen tog hårt på mamman som säger sig ha gråtit varje natt i två månader. Men det skulle snart visa sig att flickorna inte alls var sjuka. I stället såldes de av läkaren och försvann från sjukhuset. Tre månader senare kunde polis hitta flickorna och på söndagen återlämnades de till sin familj. 

Fallet har fått stor uppmärksamhet i landet och läkaren misstänks ha sålt flera barn. Tidigare i veckan kunde en liten pojke återförenas med sin mamma – efter att ha blivit såld av Shuxia. Enligt lokala myndigheter fick läkaren omkring 24 000 kronor.

I det fallet hade läkaren förklarat att sonen var drabbat av syfilis som kom från modern. Men när hon testade sig blev resultatet negativt vilket fick föräldrarna att fatta misstankar.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här är hoten mot lägre ränta

Kraftigt ned i Japan

Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Uppgifter: Israel ska ha attackerat mål i Iran

1 timme sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger flera amerikanska medier med hänvisning till källor. Angreppets omfattning framgår inte.

Nu börjar världshistoriens största val

1 timme sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

2 timmar sedan
En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.