Bilden på Josh har blivit en succé sedan i torsdags.
1 av 2
Bilden på Josh har blivit en succé sedan i torsdags. - Foto: Montage / Privat / Facebook
Här poserar Josh med sin idol, New York Giants quarterback Eli Manning.
2 av 2
Här poserar Josh med sin idol, New York Giants quarterback Eli Manning. - Foto: Privat

"Cellgifter på dagen, fotboll på kvällen – det är så jag rullar"

Nioårige Josh Pita drabbades av leukemi 2010 – men vägrar ge upp. Nu har bilden på honom blivit älskad världen över.


ALL

Akut lymfomatisk leukemi är en cancerform som bland annat sätter sig på benmärgen och är vanligare hos barn än hos vuxna. Vart fjärde barn som drabbas av en tumörsjukdom drabbas av just ALL. Det är dock en ovanlig sjukdom – i Sverige rapporteras cirka 100 fall per år.

Familjen Pita drabbades av ett hårt bakslag 2010 när sonen Josh drabbades av ALL – akut lymfomatisk leukemi. Men han gav aldrig upp sin dröm om att spela amerikansk fotboll. Två år efter att cancerbehandlingen inletts var han tillbaka i sitt lag.

Nu är han ordinarie högertacklare. En bild på Josh som lagts upp av Facebookgruppen "Stand up to cancer" i torsdags har delats av tusentals och gillats av nästan 75 000 människor. På bilden ses Josh stå med en skylt med texten: "Cellgiftsbehandling på eftermiddagen, fotboll på kvallen – det är så jag rullar".

Sju månader kvar

"Josh fick diagnosen ALL 2010. Som tur var lärde kirurgen känna Josh och hans kärlek till fotbollen, så han placerade hans port-a-cath där den döljs av hans axelskydd. 2012 kunde Josh återvända till fotbollsplanen och tog platsen som ordinarie högertacklare. Om det inte är att stå upp mot cancer, vet jag inte vad som är det! Jag är så stolt över min fina pojke!", skriver mamman Laura Pita på Facebookgruppens sida.

Enligt Huffington Post är det nu bara knappt sju månader kvar av behandlingen för Josh. Det är bara att hoppas att han rullar vidare.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!