Pojke ber tomten om att andra ska sluta reta hans syster

Ryan skev ett känslomässigt brev till tomten om sin tvillingsyster som blir svårt retad i skolan.


Rörande lapp

Hela familjen gick ut och åt middag, men deras son ställde till med en scen som fick andra matgäster att bli irriterade. 

När notan kom – så kom också den vänligaste lappen med den.

USA. Karen Suffern är en ensamstående mamma åt tvåäggstvillingarna Ryan och Amber, 8. 

Även om det kan tyckas för tidigt så ville Karen vara ute i god tid och bad därför båda sina barn att skriva ner en önskelista på vad de önskade sig i julklapp, skriver CNN.

I och med att ekonomin var lite ansträngd så ville hon kunna göra en budget då hon antog att barnen skulle önska sig dyra teknikprylar.

Överraskad av sonens brev

Men hon blev helt överraskad och började gråta när hon läste Ryans brev. 

Han skrev bland annat: 

"Min mamma bad mig att skriva en önskelista till dig och jag skulle vilja ha en fjärrkontroll och en helikopter och jag vill inte att någon annan på skolan retar Amber. Det är orättvist eftersom hon inte gör något dumt mot någon. 

Jag bad om hjälp men gud verkar upptagen och behöver din hjälp. Är det emot reglerna att ge en för tidig present?

Ps. min mamma anordnar de bästa kalasen, du får gärna komma om du vill"

Mobbad över sin vikt

Karen anade att Amber blev mobbad på skolan men visste inte hur omfattande det egentligen var. Amber är hyperaktiv och har andra psykiska störningar men är inte bråkig. 

Dottern blir också mobbad över sin vikt.

– Jag försöker att bygga upp min dotters självkänsla och tala om för henne att hon är vacker, men folk säger sårande grejer till mig också eftersom jag har problem med vikten jag också. Jag kan inte föreställa mig vad hon går igenom, säger Karen.

Retas under gympan

Ryan brukade själv prata med sin mamma om systerns situation – hur klasskamrater skrattar åt henne på gympan och retar henne för att vara tjock.

– Om inte mina barn kallar andra barn för fula namn eller retar dem så förväntar jag mig också att andra föräldrar ska lära sina barn att visa respekt. Det har funnits gånger då mina barn också hade kunnat peka och säga "Varför är hennes hår så konstigt?" och sådana saker men jag brukar säga att "Vet du, folk är olika, och det är precis så som de är", sa Karen till CNN .

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ny DNA-metod kan identifiera brottsoffer

Oljepris upp på attackrapporter

Oljepriset steg inledningsvis med över 4 procent efter uppgifterna om att Israel har attackerat mål i Iran. I Singapore noterades ett fat råolja, Brent, till över 90 dollar till en början men sjönk sedan tillbaka neråt 89 dollar.

Här är hoten mot lägre ränta

1 timme sedan
Inflationen i Sverige är på väg ned och frågan tycks nu bara vara hur många räntesänkningar det blir i år. Men de kommande åren finns orosmoln som kan driva upp inflationen igen.

Kraftigt ned i Japan

1 timme sedan
Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

2 timmar sedan
En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Polisen rapporterar om stöld, Vimmerby

2 timmar sedan
"Inbrott i butik i centrala Vimmerby.", skriver polisen på sin hemsida.