Hyllade Downs syndrom-modellen: "Så förväntansfull"

Karrie Brown är en 17-årig tjej med Downs syndrom som inte låter diagnosen stå i vägen för hennes modelldrömmar.


Zlatan lärde elev att läsa

"Jag är Zlatan" lärde en elev med Down syndrom att läsa. 

När stjärnan fick höra om nyheten gav han den unge mannen en signerad tröja

USA. Karrie Brown, 17, har drömt att bli modell för sitt favoritklädmärke, Wet Seal, och hennes mamma, Sue, laddade upp bilder på dottern på Facebook i hopp om att hon skulle bli upptäckt av företaget, skriver ABC News.

Varje dag postade Sue ett nytt foto på Karrie iklädd sina favoritoutfits som fick henne att "passa in medan hon stack ut".

Och det dröjde inte länge innan företaget faktiskt uppmärksammade Karries Facebooksida

Fångade allas uppmärksamhet

De hade mottagit flertal mejl och kommentarer i sociala medier om Karrie och hennes stora dröm om att bli modell.

– Hon fångade vår uppmärksamhet direkt. Vi bad därför våra fans att gå in på Karries Facebooksida och få upp hennes likes till 10 tusen och då skulle vi uppfylla hennes dröm. Hon lyckades med att nå målet på två dagar, berättade Yasmin Ezaby, talesperson för Wet Seal.

Flög till Los Angeles

Wet Seal höll vad de lovade och flög Karrie och Sue till Los Angeles. Förutom fotograferingen fick hon också åka till Disney World.

– Karrie var full av energi. Hon ville lyssna på Justin Bieber så att hon kunde sjunga och dansa medan vi tog kort. Det var verkligen kul. Hon var jättenaturlig framför kameran, säger Ezaby. 

Positivt överraskad

Upplevelsen blev en positiv överraskning för Karries mamma.

– Hon var verkligen förväntansfull över fotograferingen och Disney World, men mest kanske över att få träffa sin syster som bor i Los Angeles, säger Sue och fortsätter:

– Hon var så rolig under fotograferingen eftersom hon sa "Kan vi lyssna på Justin Bieber" och de satte på en låt och hon började dansa och skratta. Alla sa "Hur lärde hon sig att dansa så?", säger Sue, till ABC News.

Nu har Karries Facebooksida överstigit 20 000 likes.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!