Här jagar han bort rånaren – med machete

Den här mannen är inte alls pigg på att bli rånad. I stället är det rånaren som får fly – efter att kassabiträdet slitit upp en machete.


Bra med svärd

Det finns fler som avbrutit rån med svärd.

Fråga bara den mormonska ninjabiskopen Kent Hendrix.

Han jagade bort en rånare med sitt svärd i Salt Lake City.

NEW YORK. Hur skulle du göra om någon klev in i butiken som du jobbade i med en pistol i högsta hugg, försökte råna dig och avlossade ett varningsskott? Antagligen inte som den här killen som jobbar i en deli på Long Island.

Han sliter nämligen upp en machete och jagar bort förövaren.

"Stolt över honom"

Butiken ägs av mannens faster Elena Alvarado.

– Jag är stolt över honom. Han gjorde det bra, men det var för farligt. Han utsatte sig själv för fara men jag är glad att han är okej. Han hade tur som inte blev skadad, säger hon till New York Post.

Trodde vapnet var fejk

Hon berättar också för tidningen att hennes brorson hade trott att vapnet inte var riktigt.

– Sen hittade vi hylsorna och ett skotthål. Det var läskigt, säger hon till New York Post.

Alvardo säger också att förövaren, som beskrivs som en ung och smal afroamerikansk man, innan rånet var en återkommande kund i butiken – men att man inte sett till honom sen rånet. 

Se ingripandet här:

Ran
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

1 timme sedan
Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.