Fyraårige Peyton och hans bästa vän.
1 av 4
Fyraårige Peyton och hans bästa vän. - Foto: Faksimil KMSP
Mamman berättar om natten när hon väcktes av Tater-Tot.
2 av 4
Mamman berättar om natten när hon väcktes av Tater-Tot. - Foto: Faksimil KMSP
Här leker hunden med en boll i trädgården.
3 av 4
Här leker hunden med en boll i trädgården. - Foto: Faksimil KMSP
Christi Smith kallar hunden "skyddsängeln".
4 av 4
Christi Smith kallar hunden "skyddsängeln". - Foto: Faksimil KMSP

Hundens varning räddade fyraåringens liv

Mitt i natten vaknade familjen av att pitbullen Tater-Tot gnydde. Det visade sig att familjens fyraårige son drabbats av lågt blodsocker och var tvungen att tas till sjukhus.


Veterinären: Så funkar det

Enligt veterinären Isis Sanchez är det faktiskt möjligt att Tater-Tot bokstavligt talat kunnat lukta sig till att Peyton mådde dåligt. 

– Om hans blodsocker var så lågt kan han ha producerat ketoner. Det kan ha varit det som hunden fick nys på, säger hon till KMSP och fortsätter:

– Vad som för oss bara är en pust kan ge dem hela bilden av vad som pågår.

MINNEAPOLIS. Fyraårige sonen Peyton hade drabbats av akut blodsockerfall. Som tur var fanns familjen Smiths hund Tater-Tot i närheten. Hon ska ha kunnat lukta sig till att fyraåringen mådde dåligt och varnade familjen genom att gny och bete sig oroligt.

Till slut gick mamma Christi Smith upp mitt i natten för att kolla hur det var med sonen. Det var då hon upptäckte att han knappt andades. Hon ringde efter ambulans och Peyton kunde tas till sjukhus och räddas. 

"Kunnat vara en av de som berättar om hur hon förlorade sin son"

Nu hyllar mamman hunden, som familjen räddade från att avlivas bara en vecka tidigare. Hon kallar Tater-Tot för "skyddsängeln".

Trots att Peyton togs till sjukhus har läkarna ännu inte kunnat konstatera vad som låg bakom hans tillstånd. Han har testats negativ för diabetes. Mamman är dock överlycklig över att sonen kunde räddas i tid.

– Jag hade kunnat vara en av de mammor som sitter och berättar om hur hon förlorade sin son, säger hon till Fox lokaltevestation KMSP.

Tater-Tot är en pitbull som familjen räddat från Minneapolis djurskyddsenhet. Men hon är inte den första i sitt slag att få hjälterubriker den senaste tiden. Så sent som i förra veckan skrev Nyheter24 om pitbullen Onyx som räddade sin familj undan en brand. Den femåriga pitbullen Elle vann i helgen priset "American Hero Dog 2013" för sitt arbete som terapihund.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.

Han bor mitt i USA:s gränskris

Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda med kontanter och klockor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.