Blodig attack mot polisskola

Uppåt 40 människor kan ha dödats vid attacken.


Beväpnade män utklädda i polisuniformer attackerade en polisskola i staden Lahore i Pakistan på måndagen. Minst 25 personer ska ha dödats i den angripna polisskolan.

Vid 13-tiden svensk tid utropade dock pakistanska styrkor seger över angriparna, rapporterar AFP.

Enligt Reuters sågs poliser fira på byggnadens tak. De gjorde segertecken och sköt i luften.

En talesman för säkerhetsstyrkorna säger till Reuters att polisskolan är återtagen och att endast upprensningsaktioner återstår.

Men hur många offer som attacken krävt är mycket oklart. En högt uppsatt pakistansk källa uppger för BBC att 40 människor har dödats och 80 skadats. Andra källor har dock angivit betydligt lägre siffror.

Polisskolan ligger i utkanten av Lahore, på vägen mot den indiska gränsen. Enligt lokala tv-kanaler fanns flera hundra polisrekryter i skolan när angriparna, beväpnade med gevär och granater, slog till. Flera av dem ska ha varit klädda i polisuniformer.

– De beväpnade männen angrep polisrekryterna från fyra håll när de utförde sin morgonexercis, säger en polistalesman till AFP.

Sex timmar efter stormningen hördes minst tre kraftiga explosioner från polisskolan.

Attacken tycks ha varit välorganiserad. Mellan åtta och tolv angripare med ryggsäckar och automatvapen trängde sig in i skolan via en sidoingång.

Överlevande offer som lyckats ta sig ut från den belägrade polisskolan berättade att attentatsmännen sköt mot allt som rörde sig.

– Först kom en handgranat över muren. Sen kom sju-åtta angripare in och började skjuta urskiljningslöst, säger en man från sjuksängen till tv-kanalen Geo.

Uppåt 800 elever tränas på skolan men det är inte känt hur många som var på plats under anfallet, uppger CNN.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!