Simon Walters tog sitt liv. Pojken till höger har inget med artikeln att göra.
Simon Walters tog sitt liv. Pojken till höger har inget med artikeln att göra. - Foto: Montage / TT BILD

14-åring mobbades för att han hade rött hår – hängde sig själv

Nigel Walters kom hem och upptäckte att hans 14-åriga son Simon hade hängt sig själv. Under en längre tid hade han mobbats för sin hårfärg.


Skolan: "Känner fortfarande sorgen"

Rektorn för skolan där Simon gick, Georgetta Holloway, hävdar att det inte fanns några bevis för att han mobbats. Inget hade förändrats, ingen hade märkt något.

Ett år senare menar hon att sorgen finns kvar.

– Skolan känner fortfarande av förlusten, sorgen och chocken från Simons tragiska bortgång, säger hon till Daily Mail.

WOLVERHAMPTON. I flera månader mobbades Simon Walters, 14, för att han var rödhårig. Till slut tvingade han sin pappa att låta honom färga håret brunt. 

En kväll för ett drygt år sedan hittade Nigel Walters sin son i dennes rum när han kom hem sent från jobbet. Sonen hade begått självmord genom att hänga sig själv.

– Simons musik lät högt och hans lampor var fortfarande tända så jag gick upp på övervåningen för att säga åt honom att lägga sig. Och där hängde han. Jag sprang ned för trappan och skrek – jag kunde inte förstå det. Jag var så chockad, berättade pappan i ett förhör som hölls på onsdagen enligt Daily Mail.

Farmorn har kontaktat mobbarna på Facebook

Samtidigt berättade pappan, som levde ensam med sin son, att Simon varit mobbad i skolan. Han hade kommit hem med bulor i pannan och en gång ringde sonen från skolan och bad att pappan skulle komma och hämta honom. I bakgrunden hördes glåporden.

Simons farmor Joan Walters märkte också att han mobbats. Efter barnbarnets död har hon varit i kontakt med flera elever via Facebook.

– De har sagt att han mobbades för att han inte ville vara som de tyckte att han skulle vara, säger hon enligt Daily Mail.

Polisen: Sökte efter självmordsteknik

Ett år efter händelsen har nu läkarna konstaterat till hundra procent att Simon begick självmord. Polisen har bekräftat att han mobbats bland annat för sin hårfärg och att han sökt efter sätt att ta sitt liv på nätet.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

Person skjuten under jakt

En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.

Expresidenten Zuma stoppas från val i Sydafrika

Sydafrikas tidigare president Jacob Zuma har exkluderats från landets val i maj, meddelar valmyndigheten.

Femte person misstänkt för väskmordet

Ytterligare en person, en 27-årig kvinna, har häktats i sin utevaro misstänkt för inblandning i det så kallade väskmordet på Värmdö utanför Stockholm, rapporterar Smålandsposten.