I stället kallades hon hånfullt för "flata" och fick använda killtoaletten.
I stället kallades hon hånfullt för "flata" och fick använda killtoaletten. - Foto: Ap

Skolpersonal mobbade homosexuell elev: "Ingen flata på skolan"

En 17-årig flicka trakasserades av lärare och elever på sin skola på grund av sin sexuella läggning. Nu stämmer hon skolan för diskriminering.


Transsexuell elev blev drottning

Läs också om Cassidy Lynn Campbell som kröntes till skolans "homecoming queen" som den första transsexuella personen någonsin.

USA. 17-åriga Destin Holmes, som är öppet homosexuell, hävdar nu att hennes skola inte har accepterat hennes läggning – tvärtom så påstår Holmes att hon har fått utstå dagliga trakasserier av skolpersonalen sedan 2011, skriver NY Daily News.

En lärare kallade henne för en "patetisk idiot" och sa att han "inte ville ha en flata på den här skolan". 

Fick använda killtoaletten

En annan lärare ska ha tvingat Holmes att använda killarnas toalett samt vägrat låtit henne delta i en frågesport där killarna ställdes mot tjejerna. I stället fick hon sitta i mitten av klassrummet utan någon tillhörighet till varken ena eller andra gruppen.

– Jag grät faktiskt under den lektionen. Det som gick runt i mitt huvud var att "Varför skulle en professionell lärare säga så till en elev. Varför?". Jag är fortfarande en människa, inte en utomjording, säger Holmes.

Anklagar skolan för diskriminering

Holmes anklagar nu skolan, skolstyrelsen, föreståndarna samt rektorn för att ha diskriminerat henne på grund av hennes sexuella läggning och kränkt hennes rätt till att känna sig säker på skolan.

Hon berättade också att hennes betyg hade blivit sämre och hon har haft koncentrationssvårigheter efter att folk kallade henne för "ett missfoster, flata och lesbisk".

Hennes familj har låtit henne gå privatlektioner hemma men det blev för dyrt.

I stämningsansökan yrkas skadestånd för Holmes och hennes familj och hon hoppas att detta kommer att ändra skolans syn på homosexuella, skriver NY Daily News.

/
Ung
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Morgonens nyheter 18 april

Malmö: Polisen rapporterar om misshandel

"Kvinna gripen, Malmö.", skriver polisen på sin hemsida.

Något lägre vinst för Tele2

Mobiloperatören Tele2 redovisar ett rörelseresultat på 1 250 miljoner kronor för det första kvartalet 2024. Det kan jämföras med vinsten på 1 264 miljoner kronor motsvarande period föregående år.

Swedbank ser räntesänkningar från maj

Efter en tålmodig väntan börjar Riksbanken sänka styrräntan i maj. Från sommaren ses en gradvis återhämtning av ekonomin, skriver Swedbank i sin konjunkturrapport.

Minskad orderingång för ABB

Den svensk-schweiziska automationskoncernen ABB redovisar ett rörelseresultat på 1 217 miljoner dollar för det första kvartalet 2024.

Tusentals evakueras efter vulkanutbrott

Ett vulkanutbrott i Indonesiens norra övärld har fått myndigheter att utfärda en tsunamivarning, evakuera byar och stänga en internationell flygplats.