Geoffrey Graves mugshot – och bilden San José-polisen tidigare använt av honom.
1 av 3
Geoffrey Graves mugshot – och bilden San José-polisen tidigare använt av honom. - Foto: San José-polisen
38-åringen har gripits för våldtäkt.
2 av 3
38-åringen har gripits för våldtäkt. - Foto: San José-polisen
Han är avstängd med full lön.
3 av 3
Han är avstängd med full lön. - Foto: San José-polisen

Polis ryckte ut för att hjälpa kvinna – våldtog henne på hotellrum

Polisen ryckte ut på ett larm om våld i hemmet. Men när kvinnan i familjen ville ha hjälp att sova på hotell slutade det med att hon våldtogs av en av konstaplarna.


Ett liknande fall

Så sent som i helgen kom beskedet att en annan polis misstänks för våldtäkt i Detroit. Han ska ha våldtagit en kvinna samtidigt som han och kollegorna ryckte ut till en misstänkt misshandel i hemmet.

SAN FRANCISCO. Geoffrey Graves, 38, har överlämnat sig själv till myndigheterna eftersom han misstänks för att ha våldtagit en kvinna på ett hotellrum.

Polisen Graves ryckte ut till en bostad tillsammans med tre kollegor i september. Anledningen var att grannar misstänkte att det pågick en misshandel. Paret som bodde där var berusade men verkade dock vara okej. Kvinnan hade ändå bestämt sig för att sova på hotell.

"Tog tag i henne och knuffade ned henne på sängen"

Graves skjutsade henne till ett i närheten och lämnade henne sovandes på sängen. Men efter en kvart vaknade hon av att någon knackade på dörren. Hon öppnade och där stod Graves.

– Den åtalade gick in i rummet, tog tag i målsägande med våld och knuffade ner henne på sängen, berättar internutredaren Craig Storlie för San Francisco Gate.

Bevisen talar sitt tydliga språk

Sedan tog Graves av sig delar av sin uniform, men behöll den skottsäkra västen, medan han våldtog kvinnan som försökte slita sig fri.

Bevisen mot polismannen är tydliga. Både fysisk bevisning och vittnesmål från kvinnan tyder på att han våldtagit henne, uppger åklagarna.

"En isolerad händelse"

Kvinnan anmälde händelsen i oktober och först på måndagen lämnade Graves över sig själv. Han betalade en borgensumma på cirka 638 000 kronor och är just nu avstängd med full lön.

Polischefen Larry Esquivel har sagt att händelsen naggat kårens trovärdighet i kanten, men att det hela handlar om en "isolerad händelse", skriver San Francisco Gate.

/
/
/
tal
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Ryska kryptoaffärer utreds i väst

USA och Storbritannien utreder misstänkta kryptotransaktioner där värden på motsvarande 210 miljarder kronor gått via en rysk plattform, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ronneby

"Flera personbilar i olycka, Ronneby.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Ängelholm rapporterar om trafikolycka

"Husbil och personbil i olycka, E6.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Höör rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar i olycka, Sätofta.", skriver polisen på sin hemsida.

Höjd BNP-siffra från USA

USA:s bruttonationalprodukt (BNP) ökade med 3,4 procent i fjärde kvartalet i fjol, enligt reviderade siffror från USA:s handelsdepartement.