Flicka attackerades av hund – då bet mamman av hundens öra

Plötsligt gav sig hunden på tvåringen, då ryckte hennes mamma in och slogs med hunden allt vad hon hade.


Hundattacker i Sverige

Nyheter24 har tidigare skrivit om att hundattackerna i Sverige blir allt vanligare. Vad beror det på? Kennelklubben menar att det är oansvariga ägare som är orsaken till problemet. 

USA. Tvååriga Mackenzi Plass och hennes mamma Chelsi Camp var ute och lekte när dottern plötsligt blev attackerad av en pitbull. Mamman var hundvakt åt hunden och fram till attacken hade han verkat lugnt och vänlig, tills han mötte Mackenzie.

– Hunden kom fram till henne och var nyfiken, men när han luktade på henne såg man hur det ändrades. Jag tror att han kände lukten av min hund, säger Camp till KHOU. 

Bet av hundens öra

När hunden attackerade Mackenzi slogs Camps modersinstinkt till. Hon stoppade in sin hand i hundens mun för att få honom att släppa taget om dottern, samtidigt som hon bet av hundens öra. 

– Jag vet bara hur man slåss, hur får man annars någon att sluta? förklarar Camp för KHOU och fortsätter:

– Jag hade gjort detsamma om det var en människa. 

Fick avlivas

Som tur är lyckades Camp under tiden ringa larmcentralen som skickade dit polis. Väl på plats sköt polisen hunden, dock inte med ett dödande skott. Hunden avlivades senare. 

Har återhämtat sig

Under omständigheterna mår Mackenzie bra och har börjat läka, dock måste hon hålla sig undan solen i ett år på grund av sina ärr i ansiktet.

Camp har också hon återhämtat sig bra och kan nu använda sin hand igen. Hon kommer från en familj som alltid älskat hundar och hon berättar att attacken inte avskräckt henne från hundar, oavsett ras, skriver KHOU . 

Se Camp berätta om attacken här:


USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!