Här gör hon abort – för att visa att det inte är så dramatiskt

Kvinnan blev gravid, men kände sig inte redo för att skaffa barn. Därför genomgick hon en abort som hon dessutom spelade in.


USA. Emily Letts, 25, avslöjade i en video att hon var gravid men att hon inte var redo för att skaffa barn och skulle därför genomföra abort, skriver The Blaze.

Till vardags arbetar Letts som rådgivare för de tjejer och kvinnor som ska genomföra en abort. Sin egen abort dokumenterar hon både innan, under och efter proceduren.

"Rätt beslut för mig"

I det korta klippet får vi följa Letts med till kliniken där hon genomför aborten.

– Jag känner vördnad inför det faktum att jag kan göra en bebis och skapa ett liv. Jag visste att det jag gjorde var rätt, det var rätt för mig och ingen annan. Jag vill bara berätta min historia, säger Letts i klippet.

Mådde inte dåligt

Hon berättar vidare att hon inte mådde speciellt dåligt efter proceduren, eller att hon kände sig dålig, men anser att samhället försöker få kvinnor att må dåligt över beslutet.

– Vi talar mycket mycket om abort och ändå vet ingen hur det faktiskt är. I första trimestern tar en abort tre till fem minuter. Det är säkrare än att föda. Risken för infertilitet är mindre än en procent. Men kvinnor kommer hela tiden livrädda in till kliniken för att de tror att de kommer snittas och är övertygade om att de aldrig någonsin kommer att kunna få barn efter en abort, skriver The Blaze.

Se klippet här (kan upplevas som känsligt):


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Dödade 76 katter – för att katt repade hans bil

Häktade flyttas under Eurovisionveckan

Arrestplatser i södra Sverige ska frigöras inför Eurovision Song Contest i Malmö. Detta för att polisen ska kunna hantera situationer där ett stort antal personer grips eller omhändertas, rapporterar Göteborgs-Posten.

Västervik: Polisen rapporterar om brand

"Brand på Gundelvägen, Gamleby.", skriver polisen på sin hemsida.

Finlands president: Tala mindre om krig

Sverige och Finland har som nya Nato-medlemmar en viktig roll i att bidra till fred, anser Finlands president Alexander Stubb. Det bästa sättet att undvika krig är att tala mindre och förbereda mer, säger Stubb i riksdagen.

Ny gränsdragning pågår i svårlöst konflikt

Armenien och Azerbajdzjan har börjat "fixa" sin hårt omstridda gräns, meddelar ärkefienderna. Gränsdragningen utgör ett försök att normalisera den ytterst frostiga relationen mellan länderna och undvika nya blodiga sammandrabbningar i regionen.

Upphittade skelettdelar kom från en människa

Skelettdelar som hittades vid en camping i Strömstad i söndags kom från en människa, rapporterar Strömstads Tidning.