Hon blev avstängd från skolan.
Hon blev avstängd från skolan. - Foto: Google Maps

Hade för korta shorts – stängdes av från skolan

Den 16-åriga eleven bar för korta shorts och riskerade att stängas av om hon inte bytte om. Som protest klistrade hon upp lappar på skolan.


Bar kjol i protest

Pojkar i 27 franska skolor gick i fredags klädda i kjol.

– Vi la märke till att det finns mycket sexism och diskriminering i skolorna.

KANADA. Lindsey Stocker, 16, elev på en skola i Montreal, fick en tillsägelse av skolstyrelsen eftersom hon bar för korta shorts, skriver Daily Mail.

Under en föreläsning fick eleverna besök av skolans vice rektorer som kom för att inspektera elevernas kläder.

– När de kom fram till mig, stannade de upp och sa att mina shorts var för korta och att jag var tvungen att byta om, säger Stocker.

Om hon vägrade kunde hon bli avstängd.

– När jag berättade för dem att jag inte förstod varför jag var tvungen att byta om sa de att det inte spelade någon roll – jag behöver inte förstå reglerna – bara följa dem.

Tejpade upp planscher

Hon kände sig kränkt men trots att hon riskerade avstängning valde hon att kämpa emot skolans beslut.

Därför skrev hon ut planscher som hon tejpade upp på skolan där hon ifrågasatte varför man fokuserade på tjejers kroppar i stället för killars beteenden.

På planschen stod det: "Förödmjuka inte henne eftersom hon har shorts på sig. Det är varmt ute. I stället för att skuldbeleägga tjejer så lär i stället killar att tjejer inte är sexuella objekt".

Togs ner efter kort stund

Planscherna togs ner efter tio minuter men spreds snabbt i sociala medier.

Stocker har fått stöd från andra kvinnliga elever som dök upp i shorts – detta efter att skolstyrelsen meddelade att hon hade blivit avstängd från skolan.

– Reglerna är till för att hjälpa barnen och förbereda dem inför deras framtida jobb. Skolan är som ett arbete, de är här för att lära sig hur de ska fungera ute i samhället, därför är det viktigt att se till att reglerna följs, säger Susanne Stein Day, ur styrelsen för skolan, skriver Daily Mail.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!