Mannen greps och fick vård för sina skador. Hunden bet förövaren och kvinnan lyckades komma undan. (Genrebild)
Mannen greps och fick vård för sina skador. Hunden bet förövaren och kvinnan lyckades komma undan. (Genrebild) - Foto: TT bild

Kidnappare bussade pitbull på offer – blev själv attackerad

Mannens planer på att bussa sin hund på ett offer misslyckades kopiöst då hunden i stället attackerade mannen.


USA. En man i New Mexico står åtalad för ett flertal brott, däribland kidnappning och misshandel, skriver Huffington Post. Mannen, 26 år gammal, träffade en kvinna på en fest och stal hennes bilnycklar.

Kidnappade kvinnan

26-åringen kontaktade sedan kvinnan för att lämna tillbaka nycklarna, men när de senare möttes upp vägrade mannen att lämna tillbaka dem. I stället tvingade han med sig kvinnan hem och utsatte henne för sexuella trakasserier

Räddad av hunden

När kvinnan försökte ringa polisen blev hon knuffad ned för trapporna av mannen som även bussade hunden på henne. Pitbullterriern valde dock att attackera mannen istället. Han blev som galen, tog kvinnan i håret och släpade in henne i sovrummet, men delvis tack vare hundens agerande lyckades hon fly och ringa polisen en andra gång.

Greps av polisen

Mannen blev till sist gripen, och fick uppsöka sjukhus innan han togs till polisstationen, skriver Huffington Post.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Morgonens nyheter 18 april

Malmö: Polisen rapporterar om misshandel

"Kvinna gripen, Malmö.", skriver polisen på sin hemsida.

Något lägre vinst för Tele2

Mobiloperatören Tele2 redovisar ett rörelseresultat på 1 250 miljoner kronor för det första kvartalet 2024. Det kan jämföras med vinsten på 1 264 miljoner kronor motsvarande period föregående år.

Swedbank ser räntesänkningar från maj

Efter en tålmodig väntan börjar Riksbanken sänka styrräntan i maj. Från sommaren ses en gradvis återhämtning av ekonomin, skriver Swedbank i sin konjunkturrapport.

Minskad orderingång för ABB

Den svensk-schweiziska automationskoncernen ABB redovisar ett rörelseresultat på 1 217 miljoner dollar för det första kvartalet 2024.

Tusentals evakueras efter vulkanutbrott

Ett vulkanutbrott i Indonesiens norra övärld har fått myndigheter att utfärda en tsunamivarning, evakuera byar och stänga en internationell flygplats.