"var aldrig på restaurangen"
1 av 3
"var aldrig på restaurangen"
Hon attackerades av en pitbull och hade ärr och skador i ansiktet.
2 av 3
Hon attackerades av en pitbull och hade ärr och skador i ansiktet.
Nu ifrågasätts hela historien.
3 av 3
Nu ifrågasätts hela historien. - Foto: TT

Lurade KFC – för att få pengar till svårt skadade flickans vård

Berättelsen om hur den lilla, svårt skadade flickan slängdes ut från en restaurang på grund av sitt utseende rörde en hel värld. Men nu ifrågasätts händelsen.


Inget tvivel om skadorna

Ingen har ifrågasatt att lilla Victoria attackerades av en pitbull i april och skadades svårt.

Det som är under utredning är huruvida hon och hennes mormor överhuvudtaget besökte någon restaurang.

Historien om hur treåriga Victoria Wilcher slängdes ut från en KFC-restaurang eftersom att hon "skrämde slag på gästerna" spred sig snabbt över världen. Massvis av internationella medier rapporterade liksom vi på Nyheter24 samt Expressen och Metro i Sverige.

Påhittat av mormodern?

Nu kommer dock rapporter om att händelsen ska vara påhittad. Ett flertal amerikanska medier refererar till Laurel Leader Call som hävdar att hela historien är uppdiktad av den lilla flickans mormor.

Tidningen citerar källor ur en utredning iscensatt av restaurangen som pekar på att det hela aldrig skedde. Övervakningsbilder visar att inga barn som liknar Wilcher besökte restaurangen den dagen, det finns ingen beställning som matchar den som flickan ska gjort och tidningen pekar på inlägg från flickans mormor i sociala medier som sätter historien i ett annat ljus.

Samlat in stora summor

Mormodern, Kelly Mullins, har enligt New York Daily News samlat in över 900 000 kronor i donationer från privatpersoner, fria operationer för lilla Victoria och över 200 000 kronor från KFC.

Utredningen för att ta reda på vad som egentligen hände kommer nu att fortsätta.

KFC
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!