Försvunnen pojke söktes av FBI – gömde sig i källaren

FBI letade efter en pojke som varit förvunnen i en och en halv vecka. Det visade sig att han var närmare än någon kunnat ana.


Återfunnen

23 år gamla svenskan Sofie Jansson eftersöktes av Scotland Yard sedan hon försvunnit i Storbritanniens huvudstaden London. Nu är hon återfunnen. 

DETROIT. Under onsdagens inspelning av den amerikanska talkshowen ”Nancy Grace” tog en far till en försvunnen pojke reda på att sonen hittades i familjens källare. Pojken lever och mår bra, skriver Huffington Post. 

Husets genomsöktes tidigare

Den 12-årige pojken, Charlie Bothuell V, var försvunnen i en och en halv vecka. Polis upptäckte pojken när de genomsökte familjens hem som en del av polisens utredning. Det är fortfarande oklart om pojken har varit i källaren hela tiden. Polis har genomsökt huset tidigare och dessutom har likhundar varit i huset. 

– Jag är chockad. Jag kollade. Detroits polis kollade. FBI kollade, säger Charlie Bothuell IV, pojkens far, till nyhetsbyrån AP.

Chockad far

Tittarna världen runt kunde se pappans chock över den glada nyheten. Han var helt mållös och kunde inte förstå det som pågick. Nancy Grace ifrågasatte pappan och var skeptisk till att varken familjen eller FBI har sett pojken i källaren under elva dagars sökning. 

– Att antyda att jag visste om att min son var i källaren är absurt, säger Charlie Bothuell IV. 

Lådor och platstrumma 

När polisen hittade pojken var han gömd bakom några lådor och en stor plasttrumma. Sängkläder fanns också i närheten av pojken. Enligt Detroits polischef, James Craig, verkade pojken gömma sig. Han tillägger även att pojkens far har genomgått ett lögndetektortest men hans styvmor vägrade att göra det. Pojken kommer nu att genomgå en medicinsk bedömning, skriver nyhetsbyrån AP.  

Här kan du se pappans reaktion: 

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!