1 av 2
- Foto: Facbook
2 av 2
- Foto: Facbook

Han tog sin vänsterfot på ett sista äventyr

Den 23-åriga extremsportaren fick reda på att han skulle tvingas amputera sitt ena ben – då skrev han en bucketlist åt det.


Väldokumenterat

På Facebook-sidan "The Last Adventures of Joe's Left Foot" har han själv dokumenterat hela resan – från skämtsam tatuering till själva operationen.

FREDERICKSBURG. 23-årige Joseph Pleban lever för sitt extremsportande – men för att kunna fortsätta med sina äventyr var han tvungen att ta ett drastiskt beslut.

Pleban lider nämligen av en ovanlig ben- och ledsjukdom som gjorde att han ständigt skadade vänsterfoten när han idrottade. Och efter att han konsulterat sina läkare bestämde han sig för att det bästa alternativet för att kunna fortsätta leva sitt liv på gränsen helt enkelt var att amputera vänsterfoten.

Fixade en bucketlist

Men inte utan en sista utmaning för den gamla vänsterfoten. Han satte helt enkelt upp en bucketlist för foten. Tillsammans med flickvännen Johnna Hetrick började han sedan att pricka av punkt efter punkt under de tre månader innan operationen skulle äga rum, skriver Buzzfeed.

Nu, efter en lyckad operation, säger Pleban att han är säker på att han tog rätt beslut. Dessutom har han redan storslagna planer – framförallt inför nästa halloween. Han har nämligen redan börjat planera hur han och Hetrick ska lära sig surfa.

– Jag kan vara en surfare, och hon kan vara en haj. Vi kanske kan lägga till en surfbräda med ett bitmärke i också, säger han enligt Buzzfeed.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Attack mot militärbas i Irak

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

3 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

3 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

3 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

igår 21:50
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.