Gorillan Koko sörjer sin bortgångna vän.
1 av 4
Gorillan Koko sörjer sin bortgångna vän. - Foto: Faksimil Youtube / The Gorilla Foundation
Här kramas de två vännerna.
2 av 4
Här kramas de två vännerna. - Foto: The Gorilla Foundation
Gorillan Koko sörjer sin vän.
3 av 4
Gorillan Koko sörjer sin vän. - Foto: The Gorilla Foundation
Här har Koko precis fått nyheterna.
4 av 4
Här har Koko precis fått nyheterna. - Foto: The Gorilla Foundation

Här sörjer gorillan Koko sin vän Robin Williams

När gorillan Koko får veta att en av hennes bästa vänner, Robin Williams, har dött blir hon djupt sorgsen.


USA. Det var 2001 som den fina vänskapen inleddes. Robin Williams fick för första gången träffa gorillan Koko, som kommunicerar med teckenspråk. De två blev snabbt goda vänner och Robin sa i en intervju att mötet var oförglömligt, enligt Buzzfeed. 

Williams och Koko fortsatte att träffas och spelade 2004 in en film tillsammans för att uppmärksamma de miljöproblem som kan hota gorillor. 

Bildkälla

Dr. Penny Patterson, som är Kokos fostermamma och ordförande för den organisation som tar hand om Koko, har sagt att Koko genast fattade tycke för Williams och hans varma hjärta. Det var också hon som berättade för Koko om att Williams hade gått bort.

Organisationen, The Gorilla Foundation, skriver i ett pressmeddelande att Dr. Patterson förklarade för gorillan att "de hade förlorat en kär vän – Robin Williams".

Böjde ned huvudet och blev tyst

Enligt talespersoner ska Koko då ha blivit tyst och sett tankfull ut. Hon råkade sedan höra Dr. Patterson och en av hennes kollegor tala känslosamt om deras arbete med Williams. Koko tecknade då orden "kvinna" och "gråter" med händerna. 

– Koko blev väldigt ledsen, satt med huvud böjt och hängde sin underläpp, säger The Gorilla Foundation i ett mejl till Buzzfeed

På Koko.org har Dr. Patterson skrivit att Williams fick Koko att le, något hon inte hade gjort sedan hennes barndomsvän, gorillan Michael, dog.

Bildkälla

Se videon på Robin Williams och Koko här:

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.

Jätteanläggning mot koldioxid får ok i domstol

Energibolaget Stockholm Exergi får tummen upp av Mark- och miljödomstolen. Planen är att de ska bygga en av de första anläggningarna för koldioxidinfångning i Sverige

Kvinna frias från krigsbrott i Syrien

Hovrätten friar en 35-årig kvinna från anklagelser om krigsförbrytelser i Syrien 2014, skriver flera medier. Kvinnan har tidigare dömts till tre månaders fängelse.

Här är påskens olycksvägar

Påsken är en av de mest trafikintensiva helgerna på året. Hundratusentals bilar är ute på vägarna. Här är Sveriges 30 mest olycksdrabbade vägar under påskhelgen de senaste fem åren:

Se upp i påsktrafiken - välj stora vägar

Påsktrafiken kan bli intensiv när många i dag ger sig iväg för helgfirande - särskilt till fjällen. Man kanske behöver lite extra tid så se till att ta höjd för det, säger Felicia Danielsson, kommunikatör på Trafikverket.