(t.v) Bilder från en övervakningskamera som släppts av polis i Ferguson, Missouri. De visar hur 18-årige Michael Brown hamnar i dispyt med personal inne i en närbutik, strax före dödsskjutningen.
1 av 3
(t.v) Bilder från en övervakningskamera som släppts av polis i Ferguson, Missouri. De visar hur 18-årige Michael Brown hamnar i dispyt med personal inne i en närbutik, strax före dödsskjutningen. - Foto: AP/TT Bild
Nu släppta stillbilder från övervakningskameran.
2 av 3
Nu släppta stillbilder från övervakningskameran. - Foto: Ap
En pin med texten "Justice For Michael Brown".
3 av 3
En pin med texten "Justice For Michael Brown". - Foto: AP/TT

Film släppt från dödsskjutningen av 18-årige Michael Brown

18-årige Michael Brown som sköts till döds för en vecka sedan av en polis var misstänkt för rån. Polisen har nu släppt en övervakningsfilm som visar delar av händelseförloppet.


Stökigt i staden Ferguson

Här är 15 skakande bilder från protesterna och demonstrationerna som avlöst varandra efter polisens dödsskjutning i förra veckan.

FERGUSON. I lördags för en vecka sedan sköts den svarte pojken Michael Brown, 18, till döds av en polisman i staden Ferguson i delstaten Missouri

Fredliga protester mot polisen hölls redan förra helgen, och människor har sedan skjutningen demonstrerat över hela USA. Men under den gångna veckan har protesterna eskalerat till följd av allmänhetens ilska över det som skett och i takt med att upprördheten över polisens hanterande av situationen ökat.

Tar en limpa cigaretter

Det har tidigare sagts att Brown var obeväpnad och enligt vittnen var skjutningen oprovocerad. Fergusons polis har pressats allt mer och har nu släppt en övervakningsfilm från en närbutik där man ser hur personen, som polisen misstänker är 18-årige Michael Brown, tar en limpa cigaretter och sedan knuffar en anställd som försöker stoppa det som sker. 

Enligt Missouris lagar är det att betrakta som ett rån, även om Brown var obeväpnad, skriver Sveriges Radio.

Ingen koppling mellan händelserna

Men filmen visar bara delar av händelseförloppet. Enligt polisen hade de båda händelserna, rånet och dödsskjutningen, ingen direkt koppling till varandra. Vad som utspelade sig vid polisingripandet utanför nätbutiken, som slutade med att han sköts till döds med flertalet kulor, är fortfarande mycket oklart.

Har väckt heta debatter

Förutom de givna kopplingarna som dragits till dödskjutningen av Trayvon Martin i Sanford, Florida år 2012, vilket fått debatten om rasdiskriminering att ännu en gång rasa i USA, har oroligheterna i Ferguson fått flera att ifrågasätta vilka vapen den lokala polisen använder. Prickskyttar har bland annat fotograferats när de siktar sina vapen mot den lugna folkmassan.

USA:s justitieminister Eric Holden har även han reagerat. Enligt  Sveriges Radio ska han ha sagt att han är oroad över att polisen fått konflikten att eskalera.

/
/
/
USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!