En pappa behövde råd. Genrebild.
1 av 2
En pappa behövde råd. Genrebild. - Foto: Malin Hoelstad
Inlägget som pappa skrev.
2 av 2
Inlägget som pappa skrev.

Pappan frågade Reddit om sin homosexuelle son – svaren är bland det finaste vi sett

Sonen var homosexuell men hade inte berättat för sin pappa. Han tog hjälp av Reddit.


USA. En 38-årig pappa ställde en fråga på delningsformumet Reddit, och han fick helt fantastiska svar tillbaka.

Han berättade att han av misstag hade upptäckt sin 14-åriga sons sökhistorik i iPaden. Sonen hade googlat "Jag är gay, vad gör jag nu?".

"Jag älskar honom oavsett vilket kön han älskar. Vad har jag för alternativ? Ska jag vänta på att han ska berätta? Jag är bara orolig för att han oroar sig för något som han inte behöver oroa sig för", skrev pappan.

Fick många svar

Svaren vällde in. Många som önskade honom lycka till och delade med sig av sina egna komma ut-berättelser.

Någon skrev att han skulle prata positivt om homosexuella i vanliga sammanhang, om han uppmärksammade att någon på tv var homosexuell exempelvis. En annan skrev att han skulle söka på "hur ska jag berätta för min sin att jag älskar honom oavsett" och inte rensa sökhistoriken.

Tråden växte och allt fler människor blev nyfikna på hur det skulle gå för pappan och hans son. Det gick några dagar och sedan återvände han till tråden och berättade att han hade tagit till sig tipsen.

Kom ut

Hans son kom ut när de satt vid köksbordet.

"Jag tittade på honom och kunde inte låta bli att le och säga "du vet väl att jag älskar dig jättemycket?". Därefter gick jag upp och gav honom en kram. Han började gråta på mot min axel och jag började också gråta" skriver pappan.

Läs hela tråden här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!