Homopar tog pusselfie på flyg – mitt framför homofob toppolitiker

Två kvinnor kysstes på ett plan – mitt framför en av Rysslands mest kända anti-HBTQ-politiker.


Det var i helgen när två homosexuella ryska kvinnor flög från Moskva till S:t Petersburg då de insåg att de satt bara några rader ifrån Vitaly Milonov, en rysk politiker som gjort sig känd för att sprida homofobisk propaganda och stödja anti-HBTQ-lagar, skriver Buzzfeed. 

Så de bestämde sig för att det var ett ypperligt tillfälle för att ta en selife och visa sin kärlek.


Bildkälla 

Det tog inte lång tid innan bilden spreds i sociala medier och paret hyllades, medan Milonov blev mindre glad.

Milonov bekräftade händelsen och har hotat ryskorna med våldsam bestraffning av kosacker, en ultraortodox grupp som verkar inom säkerhet och brottsbekämpning.

– De här djuren förolämpade alla passagerare på planet med sitt fruktansvärda och omänskliga upptåg. Jag kan ringa kosackerna, de är redan på väg med piskor och facklor, vi kommer att utvisa alla perversa från St: Petersburg, ska Milonov ha sagt i en kommentar till zaks.ru, enligt Buzzfeed

/
HBT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rejält vinstlyft för SEB

Ökad vinst för Volvo Cars

Volvo Cars redovisar en ökad rörelsevinst. För första kvartalet landade vinsten på 6,8 miljarder kronor jämfört med 6,3 miljarder kronor samma period föregående år.

Lägre vinst för Husqvarna

Husqvarna, tillverkare av trädgårdsmaskiner, gjorde en vinst på 1 930 miljoner kronor för första kvartalet, jämfört med vinsten på 2 364 miljoner kronor samma period i fjol.

Morgonens nyheter 24 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

USA:s ultimatum till Tiktok: Sälj eller kastas ut

USA:s senat har röstat ja till ett förslag som kan komma att förbjuda Tiktok i landet. Techjätten måste kapa banden till Kina, eller slängas ut från den amerikanska marknaden.

Lägre vinst och högre kostnader för storbanken

Det går sämre än väntat för storbanken Handelsbanken.Vinsten pressas nedåt och kostnaderna lyfter med 12 procent i första kvartalet i år.