- Foto: Montage/Youtube

Krama bort dina fördomar – här är den rörande videon som värmer ditt hjärta

Med förhoppningen om att minska fördomar om Islam gjordes ett socialt experiment. Här är det värmande resultatet!


Experimentet, som gjordes av Time Vision, visar en muslimsk man som står med ögonbindel ensam på en folktät gata. Bredvid mannen står två skyltar. På den ena står det "jag är muslim och är stämplad som terrorist" och på den andra "jag litar på dig, litar du på mig? Ge mig en kram"


Bildkälla: Youtube

"Rörande respons"

Videon visar hur människorna som passerar läser skyltarna. Några går förbi utan att stanna, men många andra snannar för att ge mannen en kram. 

– Responsen var rörande och inspirerande säger AsoOmii Jay, som ligger bakom idén till experimentet. 

Syftet med den rörande videon är att sprida medvetenhet om islamofobi och samtidigt försöka minska fördomarna, skriver brittiska Metro

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Blev du rörd av experimentet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Åklagare får prövning av HD för mediebilder

Pensionär? Därför handlar du mindre hållbart än andra

Att vilja handla hållbara varor blir allt mer populärt. Men av de som värdesätter hållbara produkter är den äldre generationen mindre bra jämfört med andra åldersgrupper, visar en ny undersökning.

Intensiv slutspurt i EU-parlamentet

EU-parlamentet har slutligt godkänt ännu ett år med handelslättnader för Ukraina med 428 ja-röster mot 131 nej och 44 nedlagda. Tisdagens beslut innebär att den uppgörelse som nåddes nyligen om villkoren för importen av exempelvis jordbruksprodukter nu räcker ända fram till sommaren 2025.

Greta Thunberg åtalas återigen för ohörsamhet

Klimataktivisten Greta Thunberg åtalas återigen för brott, misstänkt för två fall av ohörsamhet mot ordningsmakten, rapporterar Expressen.

Storbritannien stärker försvaret

Storbritannien ska lägga 2,5 procent av sitt BNP på försvarsutgifter, meddelar premiärminister Rishi Sunak under ett besök i Polen. Under 2023 lade landet drygt 2,2 procent av BNP på försvaret.

Flera döda på Engelska kanalen

Fem personer, varav ett barn, omkom när de försökte passera Engelska kanalen från Frankrike till Storbritannien, meddelar franska myndigheter. Det sker bara timmar efter att det brittiska parlamentet godkänt det kontroversiella lagförslaget om migrantflyg till Rwanda.