Tidigare protester. OBS. Genrebild
1 av 2
Tidigare protester. OBS. Genrebild - Foto: TT Bild
På flera håll i Indien är kvinnor rädda för att gå ut själva.
2 av 2
På flera håll i Indien är kvinnor rädda för att gå ut själva. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Våldtog ung kvinna – dömdes till fem slag med sko av byledare

En 25-årig man ska ha våldtagit en kvinna i Haryana, Indien, och dömdes till fem slag av en sko.


HARYANA. Våldtäktsfall och absurt lindriga straff fortsätter att skaka Indien.

Den 25 mars var en 19-årig kvinna ute på ett fält för att hämta djurfoder. Det var då hennes 25-årige granne ska ha våldtagit henne, skriver India Today.

Kvinnans familj kontaktade polisen, men blev tillsagda att ta kontakt med byns ledare, en så kallad Panchayat, istället. Byns ledare är en man vid namn Mahipal.

Han ska ha ordnat ett möte, där även polis fanns på plats, där det bestämdes att mannen skulle straffas med fem slag av en sko. Det bedömdes sjukt nog som ett rimligt straff för brottet.

Invånarna i byn vill inte berätta så mycket om händelsen, men Mahipal bekräftar att det ordnades ett möte, men att det handlade om "ett gräl och inte en våldtäkt" och att det "rede ut sig i närvaro av två poliser".

Polisen säger dock att de inte närvarat på mötet. Enligt dem går det inte att fastställa att det har skett någon väldtäkt.

– Jag vet inte vem som spred det här ryktet. Hon har inte berättat något för kvinnorättsorganisationen. Hon blev varken våldtagen eller trakaserad. Fem poliser var där och frågade om händelsen. När hon inte säger nånting, hur kan vi då säga att hon blev våldtagen? säger polischefen Arun Singh Nehra till tidningen.

En person från en indisk kvinnoorganisation vid namn Suman Dahiya ska ha varit ute och hälsat på kvinnan och hennes familj, men ville inte berätta om händelsen. Hon misstänker att familjen har blivit tillsagda att hålla tyst om händelsen.

– Offret vill inte berätta vad som har hänt. Ingen medicinsk undersökning har gjorts hittills. Hon har nu ändrat sitt uttalande, säger Dahiya

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka mellan en fotgängar och en personbil sker på Kungsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

1 timme sedan
Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

1 timme sedan
Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Höganäs: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kör in i mitträcket på Christinelundsvägen i höjd med Domsten.", skriver polisen på sin hemsida.