Under måndagen kom det ett nödrop från en flyktingbåt i Medelhavet.
1 av 6
Under måndagen kom det ett nödrop från en flyktingbåt i Medelhavet. - Foto: Ap
Det är en av flera katastrofer på några få dagar.
2 av 6
Det är en av flera katastrofer på några få dagar. - Foto: Ap
Bild från räddningsarbetet från en av de värsta flyktingkatastroferna som inträffade under söndagen. I dag har ännu en olycka inträffat befarar man.
3 av 6
Bild från räddningsarbetet från en av de värsta flyktingkatastroferna som inträffade under söndagen. I dag har ännu en olycka inträffat befarar man. - Foto: TT/Ap
En båt från kustbevakningen och en helikopter under sökandet efter överlevande, under olyckan på söndagen.
4 av 6
En båt från kustbevakningen och en helikopter under sökandet efter överlevande, under olyckan på söndagen. - Foto: TT/Ap
Samma dag som cirka 950 miste livet räddades omkring 100 andra migranter från en annan båt.
5 av 6
Samma dag som cirka 950 miste livet räddades omkring 100 andra migranter från en annan båt. - Foto: TT/Ap
De hamnade vid sicilianska Pozzallo.
6 av 6
De hamnade vid sicilianska Pozzallo. - Foto: TT/Ap

Nödanrop från migrantbåt – cirka 300 ombord

En båt med människor på flykt har skickat ut nödanrop i Medelhavet.


Under måndagen sände en sjunkande migrantbåt ut nödsignaler. På båten ska det finnas över 300 personer, 20 ska ha omkommit, skriver Dagens Nyheter.

Myndigheterna i Rom fick ta emot nödsamtalet.

– Inringaren sade att det var över 300 personer på den här båten och att den redan höll på att sjunka, säger Joel Millman enligt Sky News.

Senare under dagen kom det fram att det handlar om två båtar som är i nöd. En av de är den sjunkande båten, enligt franska Metro.

Italiens premiärminister Matteo Renzi säger att Italien samarbetar med Malta för att rädda de cirka 400 människor som det sammanlagt rör sig om. En av båtarna, som är en uppblåsbar gummibåt, befinner sig cirka 48 kilometer från Libyens kust. Den andra båten ska befinna sig längre ut på havet, uppger Reuters skriver Dagens Nyheter.

Federico Soda vid organisationen International Organization for Migratio säger att de har kontaktat kustbevakningen och gett koordinater, men menar att kustbevakningen ”har inte resurser att utföra dessa räddningsaktioner just nu”.

Anledningen är söndagens sjökatastrof mellan Malta och Libyen, där cirka 950människor tros ha dött. Det var en av de värsta flyktingkatastroferna någonsin.

– Händelsen i helgen har krävt mycket resurser. Kustbevakningen försöker troligen att omdirigera kommersiella fartyg dit, säger Soda.

Tidigare i dag ska tre personer på flykt mist livet, ett barn, en kvinna och en man. De befann sig på en annan båt som gick på grund utan för ön Rhodos kust.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!